Mία νέα ομάδα της Αστυνομίας στο κυνήγι των συμμοριών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 07:58

Mία νέα ομάδα της Αστυνομίας στο κυνήγι των συμμοριών

Οι δεκάδες συμμορίες με τα καλάσνικοφ που εισβάλλουν σε σπίτια, δολοφονούν πολίτες στον δρόμο για λίγα ευρώ, είναι η αιτία για τη σύσταση της νέας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., την οποία χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Κατεχάκη την περιγράφουν ως μίνι ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έχει βασιστεί σε ανάλογου τύπου υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Γαλλίας, οι νέες ειδικές ομάδες θα περιπολούν 24ωρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο και θα επεμβαίνουν μόνο σε περιπτώσεις βαριάς εγκληματικότητας.

Για την ακρίβεια δε θα κυνηγούν μικροεγκληματίες, αλλά συμμορίες αλλοδαπών με καλάσνικοφ, νονούς οπλισμένους , σκληρούς ληστές κ.ά. Δεν αποκλείεται κάθε τζιπ να συνοδεύεται και από μια μοτοσικλέτα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει ή να εμπλακεί σε καταδίωξη κακοποιών που επιβαίνουν σε δίκυκλα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το όνομα της ομάδας, ωστόσο σε πρώτη φάση η ομάδα θα δράσει στην Αθήνα και έπειτα στην υπόλοιπη χώρα, ενώ θα ενταχθεί στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Πηγή: newsbomb.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ