Αθρόα προσέλευση παραγωγών στα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 12:43

Αθρόα  προσέλευση  παραγωγών  στα  Συνεταιριστικά  Ελαιοτριβεία

Ο καλός καιρός βοηθά στην συγκομιδή του ελαιοκάρπου η οποία γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο και τα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία στα Χαυδάτα Παλλικής και στο Βαθύ Ιθάκης δουλεύουν πυρετωδώς για την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά του και το άρωμά του.

Σημαντικός παράγοντας της εξαιρετικής ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου στα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία αποτελεί η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της έκθλιψης του λαδιού από τον ελαιόκαρπο η οποία δεν ξεπερνά τους 27 βαθμούς Κελσίου (Καν Ε.Ε. 2568/91).
Στα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία οι μηχανές δεν σταματούν και δουλεύουν ακατάπαυστα με δύο βάρδιες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ελαιοπαραγωγών οι οποίοι για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους αρκεί να πάρουν ένα τηλέφωνο για ραντεβού (26740-95129 και 26740-33169).

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός (πρώην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών), ο οποίος διαχειρίζεται τους πρώην Ελαιοκομικούς Συνεταιρισμούς, αφουγκραζόμενος τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες των Κεφαλλήνων ελαιοπαραγωγών μείωσε το καθαρό εκθλιπτικό δικαίωμα σε 55€ ανά τόνο.

Για τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250