«Υπερίων»: «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στις αποφάσεις που παίρνετε για τα Α.μεΑ.»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 09:29

«Υπερίων»: «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στις αποφάσεις που παίρνετε για τα Α.μεΑ.»

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας 

 

ΠΡΟΣ

Πρωθυπουργό, κο. Κ. Μητσοτάκη

ΚΟΙΝ
Υπουργό Οικονομικών, κο. Χρ. Σταϊκούρα
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κο. Ι. Βρούτση
Ευρωβουλευτή, κο. Στ. Κυμπουρόπουλο
Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κο. Π. Καππάτο
Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα. Ρ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου
Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ιονίων Νήσων, κο. Κ.Ζορμπά
Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κο. Στ. Τραυλό
Δήμαρχο Ληξουρίου, κο. Γ. Κατσιβέλη
Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.
Ε.Σ.Α.μεΑ.

 

Αγαπητοί κύριοι,

Μένουμε έκπληκτοι και θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, στις αποφάσεις που παίρνετε για την πιο ευπαθή ομάδα του πληθυσμού της χώρας μας σχετικά με τους Α.μεΑ.
Δεν μπορούμε ακόμα να καταλάβουμε πως πήρατε την απόφαση, να δοθεί το μέρισμα στους Α.μεΑ. μέχρι την ηλικία των εικοσιτεσσάρων (24) ετών.

Και ερχόμαστε να ρωτήσουμε και θέλουμε βέβαια την τοποθέτησή σας, τι αλλάζει στα Άτομα με Αναπηρία, όταν ξεπεράσουν την ηλικία των εικοσιτεσσάρων (24) ετών.

Δια μαγείας γίνονται λειτουργικά και μπορούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους;

Γιατί να ζουν τα άτομα αυτά εις βάρος του οικογενειακού τους περιβάλλοντος;

Είναι μόνο η οικογένεια υποχρεωμένη να βρίσκεται δίπλα σε αυτά και όχι η πολιτεία;
Φτάνει πια.

Δεν δεχόμαστε να αποφασίζει κανείς για εμάς χωρίς εμάς, χωρίς την πρέπουσα ευαισθητοποίηση και την ανάλογη συμπεριφορά. Σας θέλουμε δίπλα μας, όχι μόνο στα λόγια και εκμεταλεύοντας τη διαφορετικότητά μας, αλλά εμπράκτως.

Για άλλη μία φορά, θέλουμε να σας επισημάνουμε την προσοχή και να σας γνωστοποιήσουμε, ότι και εμείς τα Άτομα με Αναπηρία, είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπειά. Άλλωστε, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι όσο περνούν τα χρόνια ιδιαίτερα στα Άτομα με Αναπηρία, τόσο περισσότερες ανάγκες προκύπτουν και προβλήματα που αφορούν την σωματική τους υγεία, την ψυχική τους υγεία, τις κινητικές τους δυσκολίες και ότι σχετίζεται με την αναπηρία που έχουν. Τουλάχιστον μέχρι και πέρυσι τα Άτομα με Αναπηρία έπαιρναν μικρότερο Κοινωνικό Μέρισμα, όχι όμως με ηλικιακά κριτήρια.

Eμείς, που λειτουργούμε ένα Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας ενηλίκων Ατόμων με Αναπηρία και που δεν λειτουργεί από την Πολιτεία μας, αλλά με Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που διεκδίκησε το κίνημα των γονέων, γνωρίζουμε πόσο πολύ επιβαρύνεται η κατάστασή τους μεγαλώνοντας ηλικιακά. Το αποδεικνύουν βέβαια, έρευνες και επιστημονικές μελέτες.

Οι γονείς αγωνίζονται, οι γονείς επιβαρύνονται οικονομικά, παίρνουν μέρισμα από τον έναν γονιό που έχει πεθάνει και τους κόβεται το προνοιακό επίδομα και τους στερείτε τώρα το κοινωνικό μέρισμα εν΄ όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Αν όντως θέλετε, να είστε σύμφωνος με όσα μας εξαγγείλατε προεκλογικά για την ευαισθησία σας προς τους Α.μεΑ., επανορθώστε το συντομότερο δυνατόν. Διαφορετικά εμείς, ένα μικρό αλλά πολύ ισχυρό σωματείο από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς, θα ηγηθούμε και θα ζητήσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσω της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. και της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε, να αλλάξετε την απόφασή σας και να προχωρήσετε σε αποφάσεις που δεν προσβάλουν και δεν θίγουν την αξιοπρέπειά μας.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.,

Η Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου Μαρία Λαδά
(Γονέας και Δικαστικός Συμπαραστάτης (Άτομο με Αναπηρία)
Ενήλικα Ατόμου 39 ετών με Αυτισμό)


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250