Αλληλεγγύη στο συνάδελφο Σάββα Σάββα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 07:45

Αλληλεγγύη στο συνάδελφο Σάββα Σάββα

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει τη συνέχιση της πειθαρχικής δίωξης κατά του Προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά Σάββα Σάββα, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης (Κουμέντος). Η δίωξη βάλλει ευθέως ενάντια στη συνδικαλιστική δράση, αφού ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά εγκαλείται ότι κακώς στήριξε το δικαίωμα συναδέλφισσας για κανονική άδεια σε αντίθεση με τη διευθύντρια του σχολείου της.

Η μεθόδευση της όλης υπόθεσης (κατασκευασμένες και ανυπόστατες κατηγορίες), στοχεύει στο να τρομοκρατηθούν οι εκπαιδευτικοί που απαιτούν με τη βοήθεια του σωματείου τους τα δικαιώματά τους. Ανοίγει επικίνδυνος δρόμος, να συντάσσονται αναφορές σε συνδικαλιστές που παρεμβαίνουν στη Διοίκηση διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων. Αν και καμιά κατηγορία δεν έστεκε, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης επέλεξε, αντί να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, να την κωλυσιεργήσει έτσι, ώστε η πειθαρχική δίωξη να παραπεμφθεί στα νέα πειθαρχικά συμβούλια, στα οποία πλειοψηφούν οι δικαστικοί. Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στην κρίσιμη περίοδο συνδέεται αναπόσπαστα με τη γενικότερη καταστολή και τον αυταρχισμό που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης:
• καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής να παύσουν τώρα την απαράδεχτη πειθαρχική δίωξη κατά του συνάδελφου Σ. Σάββα,
• καλεί όλες τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να ανοίξουν μέτωπο ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου οι αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής –αντεργατικής πολιτικής είναι σε εξέλιξη.
Αργοστόλι 22 Νοεμβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                     Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                    Μαντζουράτος Δημήτρης