Το 2ο Λύκειο Αργοστολίου στην Ισπανία (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 11:40

Το 2ο Λύκειο Αργοστολίου στην Ισπανία (εικόνες)

Το 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου συμμετείχε στην 4η κινητικότητα ανταλλαγής μαθητών στην πόλη Vicar της Ισπανίας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ 2018-1-PT01-KA229-047540   με τίτλο   “HumanImpacts@CoastalEcosystems”.

       Οι δραστηριότητες της κινητικότητας πραγματοποιήθηκαν από τις 17 μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2019 και είχαν στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με τα παράκτια οικοσυστήματα της Αλμερίας, στη νότια Ισπανία καθώς και με τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή. Συμμετείχαν 30 μαθητές και 15 συνοδοί καθηγητές από 6 ευρωπαϊκές χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Λετονία και Πορτογαλία).

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφτηκαν το εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού στην περιοχή Campo de Dalias, ένα πρότυπο θερμοκήπιο της περιοχής όπου εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες καινοτομίες στην καλλιέργεια οπωροκηπευτικών. Επισκέφτηκαν τις προστατευόμενες περιοχές Punta Entinas –Sabinar και Balsa del Sapo όπου συζήτησαν με ειδικούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές λόγω της τουριστικής ανάπτυξης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν κατάδυση και να μελετήσουν τα λιβάδια Ποσειδωνίας στο βυθό της περιοχής Aquadulce. Επίσης επισκέφτηκαν την πόλη Αλμερία καθώς και το πανεπιστήμιο της πόλης όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με ειδικούς για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα παραγωγής άλγης που πραγματοποιείται εκεί. Επίσης επισκέφτηκαν το εργοστάσιο παραγωγής αλατιού στην περιοχή Cabo de Gata.

       Στην ανταλλαγή συμμετείχαν οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Έρτσου Αντωνία, Κουταβά Βαλέρια και Νούρη Λίλα. Τις μαθήτριες συνόδεψαν οι καθηγητές Κωστή Αντωνία και Σιέμπος Αντώνης.

 

σχ2

σχ2

σχ2

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250