Σημαντική διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Πυλάρου!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 22:46

Σημαντική διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Πυλάρου!

 

 Μια σημαντική και άξια συγχαρητηρίων διάκριση πέτυχε το Δημοτικό Σχολείο Πυλάρου το οποίο συμμετείχε τη σχολική χρονιά 2018-2019 σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας σχολείων e Τwinning. To επίκαιρο θέμα του προγράμματος αυτού έχει τίτλο ‘’First Aids for a polluted Med”- «Πρώτες βοήθειες στη μολυσμένη Μεσόγειο» και βασικό θεματικό άξονα την προστασία της Μεσογείου από τα απορρίμματα πάσης φύσεως και κυρίως το πλαστικό.

Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού του σχολικού έτους 2018 -2019 μαζί με τη δασκάλα τους, Τόνια Αυγουστάτου και τη δασκάλα αγγλικών του σχολείου, Σταματία Κουτσιμανή, συνεργάστηκαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς από άλλα έξι ευρωπαϊκά σχολεία: τέσσερα από την Ισπανία (INS Campclar, IES Las Maretas, IES Playamar, IES RAMON ARCAS MECA), ένα από την Ιταλία (I.C. Velletri Nord) και ένα από την Ελλάδα (92o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης).

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν:
-η έρευνα και η συνειδητοποίηση του προβλήματος.
- η υιοθέτηση στρατηγικών ανακύκλωσης.
-η συνεργασία με άλλα σχολεία από το εξωτερικό.
-η ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών.
- η ανάπτυξη γλωσσικών, επικοινωνιακών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων.
- η βελτίωση δεξιοτήτων χρήσης ΤΠΕ.
-η καλλιέργεια των αξιών/στάσεων του ενεργού ευρωπαίου πολίτη.

Κάποιες από τις κοινές δράσεις και για τα έξι σχολεία ήταν:
-Ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών μεταξύ όλων των σχολείων.
-Συνέντευξη με έναν ψαρά.
-Καθαρισμός τοπικών παραλιών.
-Δημιουργία λογότυπου για το πρόγραμμα με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών και ηλεκτρονική ψηφοφορία για την καλύτερη δημιουργία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.
-Δημιουργία συνεργατικού βιντεοκλίπ με τη συμμετοχή όλων των μαθητών σε κοινό τραγούδι αφιερωμένο στη Μεσόγειο σε ελληνικούς, αγγλικούς και ισπανικούς στίχους με τίτλο “Medsong”.
-Δημιουργία αλυσιδωτής, συνεργατικής ιστορίας με τίτλο ΄’The plastic traveller” που συνοδεύτηκε με το πραγματικό «ταξίδι» πλαστικών αντικειμένων σε πακέτο από σχολείο σε σχολείο.
- Fashion show με εικαστικές δημιουργίες από πλαστικό σε κάθε σχολείο.

Το Δημοτικό Σχολείο της Πυλάρου βραβεύτηκε , όπως και τα υπόλοιπα πέντε, με την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για έργα e Twinning για τις καλές πρακτικές όλων των μελών του.

Συγχαρητήρια για αυτή τη μεγάλη επιτυχία και ευχόμαστε τα οφέλη αυτής της διακρατικής συνεργασίας να αποτελέσουν κίνητρο για περισσότερες καινοτόμες δράσεις στα πλαίσια της κουλτούρας ενός σύγχρονου σχολείου, ανοιχτού στις έννοιες της διαπολιτισμικότητας και του δημοκρατικού πολίτη.

Ακολουθεί το βιντεοκλίπ με το συνεργατικό τραγούδι ‘’Medsong” καθώς και ένα δεύτερο τραγούδι αφιερωμένο στη Μεσόγειο σε υπέροχους αγγλικούς στίχους μιας μαθήτριας από την Δ’ τάξη του Δ.Σ. Πυλάρου και μουσική της δασκάλας της τάξης που εκφράζει τη συναισθηματική εμπλοκή και την αυθόρμητη δημιουργία των παιδιών σχετικά με την προστασία της Μεσογείου.

https://www.youtube.com/watch?v=m0ijcpUk6Yk

https://www.youtube.com/watch?v=sLs91AzGE3U

 


Ετικέτες: