Παρουσίαση της Μονογραφίας του Αίνου και της γύρω περιοχής του (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 09:34

Παρουσίαση της Μονογραφίας του Αίνου και της γύρω περιοχής του (εικόνες)

Στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη 

Στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου εκδήλωση για την παρουσίαση της μονογραφίας «Ο Αίνος και η γύρω περιοχή του: Η ιστορία ενός ορεινού οικοσυστήματος και των ανθρώπων του». Τη μονογραφία συνέγραψαν οι John T. Pierce, o Γεράσιμος Αντζουλάτος, η Jan Pierce και η Αλεξάνδρα Στελλάτου.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται θέματα που σχετίζονται με την ορεινή περιοχή του Αίνου, τους ανθρώπους που εξαρτώνται απ΄αυτή καθώς επίσης την υγεία και την προσαρμοστική ανθεκτικότητα του οικοσυστήματος.

Οι ομιλητές της εκδήλωση κάνοντας μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στις αλλαγές χρήσης και κάλυψης γης που μπορούν να βελτιώσουν τη μελλοντική διαχείριση του Αίνου-Ρουδίου και της περιφέρειάς του όσον αφορά συστάσεις αλλά και σχέδια δράσης μέσα από παραδείγματα που καταγράφονται στην μονογραφία.

Τονίστηκαν  οι προκλήσεις και οι αλλαγές που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο οικοσύστημα, οι οποίες για να κατανοηθούν και να αντιμετωπιστούν θα πρέπει να εξεταστούν σε ένα αλληλένδετο κοινωνικά και οικολογικά σύστημα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη αειφορία του Αίνου.

Τέλος, η ερευνητική ομάδα ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη διεξαγωγή της έρευνας μέσω ερωτηματολογίων και ερευνών γνώμης και ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση του κοινού προς τους εισηγητές.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Βαλλιανάτος, ενώ παρακολούθησαν την παρουσίαση μεταξύ άλλων, ο Μάκης Μεταξάς και ο Κωνσταντίνος Ζαπάντης, κάνοντας σημαντικές παρεμβάσεις για το έργο των μελετητών της περιοχής.

H έρευνα υποστηρίχθηκε από το  Simon Fraser University και εκδόθηκε με την ευγενή συνδρομή του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και μελών της οικογένειας. 

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου

DSC 0119

DSC 0119

DSC 0119

DSC 0119

DSC 0119

DSC 0119

DSC 0119DSC 0119DSC 0119DSC 0119DSC 0119DSC 0119DSC 0119




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ