Συμμετοχή Εθνικού Δρυμού Αίνου στο Συνέδριο eurosite στην Ιταλία (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 19:17

Συμμετοχή Εθνικού Δρυμού Αίνου στο Συνέδριο eurosite στην Ιταλία (εικόνες)

Με εξαιρετική επιτυχία, συμμετείχε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου στις εργασίες του ετήσιου συνέδριου του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών Eurosite. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Μοντιτσιάνο της Ιταλίας από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου 2019 και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου εκπροσώπησαν, ο Αν. Διευθυντής Δρ. Μιχαήλ Ξανθάκης και η κ. Σοφία Μοσχοπούλου.

Οι εκπρόσωποι του Φορέα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με ανθρώπους του δικτύου Eurosite καθώς και με αρκετούς από τους συμμετέχοντες στη Συνάντηση, που έφτασαν στο Μοντιτσιάνο από διάφορα μέρη της Ευρώπης, θέματα που αφορούν τη λειτουργία και ανάδειξη των Εθνικών Πάρκων. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις, εμπειρίες, και γνώρισαν βέλτιστες πρακτικές από το Εθνικό πάρκο Orbetello της Ιταλίας.

Ταυτόχρονα, κατά τη του ετήσιου συνέδριου, διατέθηκε στους συμμετέχοντες πληροφοριακό υλικό για τον Εθνικό Δρυμό Αίνου, στοχεύοντας στην ανάδειξη της περιοχής και στην προσέλκυση συνεργασιών με άλλα πάρκα και ευρωπαϊκούς φορείς. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την οικολογική και αισθητική αξία του Εθνικού Δρυμού Αίνου και τις Δράσεις Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης του Φορέα Διαχείρισής του (π.χ. ξεναγήσεις, περιβαλλοντική εκπαίδευση, περιπατητικά μονοπάτια, ορεινή ποδηλασία κ.ά.).

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω συνεδρίου υπήρξε έκθεση με τοπικά προϊόντα από την περιοχή του κάθε συμμετέχοντος. Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε με παραδοσιακά προϊόντα από το νησί μας, προσφορά τοπικών επαγγελματιών.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα καταστήματα Βοσκοπούλα, Σέσουλας, Τυροκομείο Γαλιατσάτος και τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας Κεφαλονιάς.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου επιδιώκει την συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά πάρκα, και ειδικότερα με πάρκα της περιοχής της μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου. Στους τομείς προτεραιότητας για συνεργασία περιλαμβάνονται: η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τρόποι ανάπτυξης του οικοτουρισμού, η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη των νησιωτικών προστατευόμενων περιοχών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεώργιος Δρακάτος

Δρ. Σεισμολόγος

Διευθυντής Ερευνών του Ε.Α.Α.

Έκθεση τοπικών προϊόντων της ΚεφαλονιάςjpgΈκθεση τοπικών προϊόντων της ΚεφαλονιάςjpgΈκθεση τοπικών προϊόντων της ΚεφαλονιάςjpgΈκθεση τοπικών προϊόντων της ΚεφαλονιάςjpgΈκθεση τοπικών προϊόντων της ΚεφαλονιάςjpgΈκθεση τοπικών προϊόντων της Κεφαλονιάςjpg




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250