Η πρώτη Θεία λειτουργία στην ανακαινισμένη Ι.Μ Σισσίων

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 20:34

Η πρώτη Θεία λειτουργία στην ανακαινισμένη Ι.Μ Σισσίων

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Στην ανακαινισμένη πλέον Ιερά Μονή Σισσίων θα τελεστεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 8:00 το πρωί Θεία Λειτουργία.

Από τα πιο παλιά μοναστήρια της Κεφαλονιάς, η Μονή Σισσίων βρίσκεται στην επαρχία της Λειβαθούς, κοντά στο χωριό Σιμωτάτα, λίγο έξω από το Αργοστόλι. Η ιστορία της ξεκινά τον 13ο αιώνα και σύμφωνα με την παράδοση, ιδρυτής της ήταν ο ίδιος ο Φραγκίσκος της Ασσίζης. Το καθολικό μοναστήρι αφιερώθηκε στην Παναγία και ανήκε στη Λατινική Επισκοπή της Κεφαλονιάς.

Στη Μονή Σισσίων τελείται κάθε χρόνο μια από τις παλιότερες λιτανείες της Κεφαλονιάς, με ρίζες στην εποχή του Μεσαίωνα, τότε που πρωτεύουσα του νησιού ήταν το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, κάθε χρόνο η εφέστια εικόνα της Μονής Σισσίων μεταφέρεται με Λιτανεία στο ναό της Ευαγγελίστριας του Κάστρου την Κυριακή του Θωμά. Μένει εκεί ως την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, όταν επιστρέφει στα Σίσσια πάλι με Λιτανεία, ενώ κατά την υποδοχή της εικόνας γίνεται στο μοναστήρι μεγάλο πανηγύρι.

Το παλιό μοναστήρι της Μονής Σισσίων στέκει ακόμα μέσα στα δέντρα, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του να θυμίζει στους αιώνες τη μεγαλοπρέπεια του παρελθόντος…




00 inkefalonia general ad 300X250