Στο επίκεντρο σημαντικών διαδικασιών ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 10:41

Στο επίκεντρο σημαντικών διαδικασιών ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος

Αυξημένες οι υποχρεώσεις του στη Βουλή

Ο Βουλευτής του νομού μας έχει βρεθεί στο επίκεντρο σημαντικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Αρχικά ο κ. Καππάτος ορίστηκε μέλος μιας από τις σημαντικότερες επιτροπές της βουλής (Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) που συζητά και προετοιμάζει την τελική μορφή σχεδίων νόμων σημαντικών υπουργείων για να εισαχθούν στην ολομέλεια της βουλής.

Επιπλέον ορίστηκε μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών που ασχολείται με ζητήματα του Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα «δύσκολα» όμως για τον βουλευτή άρχισαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ίσως δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά ο κ. Καππάτος είναι και μέλος της περιβόητης προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο (Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ.Παπαγγελόπουλο) που βάζει το βουλευτή του νομού μας στο «κάδρο» των κεντρικών πολιτικών εξελίξεων για τους επόμενους μήνες, λόγω της δημοσιότητας που έχει το θέμα και των συχνών αντεγκλήσεων μεταξύ κορυφαίων στελεχών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Το βαρύ κοινοβουλευτικό πρόγραμμα του κ. Καππάτου ήρθε να συμπληρώσει ο ορισμός του ως εισηγητή σε ένα από τα πιο σημαντικά νομοσχέδια της κυβέρνησης στους πρώτους μήνες της θητείας της. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το μεταναστευτικό και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που έρχεται με χαρακτήρα επείγοντος λόγω των τελευταίων εξελίξεων. Ο κ. Καππάτος υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο την περασμένη και αυτή την εβδομάδα κατά τη συζήτηση στην επιτροπή και σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου το πρωί θα κάνει και την εισήγηση στην ολομέλεια της βουλής, όπου το σχέδιο νόμου αναμένεται να ψηφισθεί.

Οπωσδήποτε πρόκειται για μια πυκνή δραστηριότητα αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για βουλευτή από μονοεδρική εκλογική περιφέρεια που εκλέγεται πρώτη φορά. Η αξιοποίησή του κ. Καππάτου από την κυβέρνηση σε ρόλους υποστήριξης του κυβερνητικού έργου πιθανολογείται οτι έχει σχέση με την επαγγελματική του ιδιότητα ως δικηγόρου, καθώς πρόκειται για θέματα με έντονα νομικό χαρακτήρα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250