Σταύρος Σπαθής: «Στόχος μου να «νοικοκυρέψω» την ΔΕΥΑΚ – Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα με την δυσοσμία στο Αργοστόλι και θα το λύσουμε»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 11:11

Σταύρος Σπαθής: «Στόχος μου να «νοικοκυρέψω» την ΔΕΥΑΚ – Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα με την δυσοσμία στο Αργοστόλι και θα το λύσουμε»

Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9 

 Στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, φιλοξενήθηκε ο νέο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής.

Ο κ. Σπαθής αναφέρθηκε στην ανάληψη των νέων του καθηκόντων εδώ και μερικές μέρες, αλλά και στα «προβλήματα» που κληρονόμησε με την έντονη δυσοσμία τους καλοκξαιρνούς μήνες στο Αργοστόλι.

Ο κ. Σπαθής, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πρόβλημα που ταλαιπώρησε τόσους μήνες έχει εντοπιστεί και τους επόμενους μήνες θα λυθεί οριστικά.

«Όσον αφορά τον βιολογικό έχουμε βρει το πρόβλημα και περιμένουμε να φύγουν και οι τελευταίοι επισκέπτες, ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Πριν αρχίσει η νέα τουριστική σεζόν θα είναι έτοιμος ο βιολογικός. Ένα μεγάλο κομμάτι είναι από αυτό και ένα άλλο μεγάλο κομμάτι είναι από τα φρεάτια στο Αργοστόλι που και αυτό θα το λύσουμε μέσα στον επόμενο μήνα» ήταν τα λόγια του και συνέχισε: "Η ΔΕΥΑΚ είναι από τις καλύτερες υπηρεσίες στελεχωμένη και έχει πολύ «δυνατό» προσωπικό. Είναι μία οργανωμένη υπηρεσία. Έχουμε βέβαια κάποιες ελλείψεις ωστόσο προσπαθούν και ειδικά ο διευθυντής να λύνεται το πρόβλημα. Και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και με μηχανήματα τώρα ανταποκρίθηκαν τα συνεργεία όπου τους ζητήθηκε και στο Νύφι και στην Αγία Ευφημία».

Όπως τόνισε ο κ. Σπαθής έχει επαφές και με άλλους δήμους της Ελλάδας, παίρνοντας ιδέες και συμβουλές για το πώς λειτουργούν σε αυτό το κομμάτι που έχει αναλάβει.

«Κούρεμα» στις προσαυξήσεις και το μπόνους για τους καλοπληρωτές! 

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ένα πακέτο ελαφρύνσεων για τους καταναλωτές: "Μελετάμε και θα το φέρω στο πρώτο συμβούλιο, ένα κούρεμα 100% στις προσαυξήσεις όσον αφορά τις οφειλές με 48-50 δόσεις και θα δώσουμε μπόνους για τους καλοπληρωτές 10%. Οι οφειλές στην ΔΕΥΑΚ είναι γύρω στα επτά εκατομμύρια ευρώ και έχουμε μπει σε ένα καθεστώς ρύθμισης 120 δόσεων και θα δίνει η επιχείρηση 50.000 ευρώ τον μήνα. Η επιχείρηση πρέπει να γίνει βιώσιμη και στόχος να νοικοκυρέψω την ΔΕΥΑΚ. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα πορευτώ».

Ο κ. Σπαθής μίλησε και με την ιδιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι στον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του, σε εκδήλωση πρόθεσή του είναι να βραβεύσει την κα Λούκα Κατσέλη για τις 120 δόσεις. Αναφέρθηκε επίσης στην ελάφρυνση που έχει κάνει το Επιμελητήριο στους Επαγγελματίες, έχει αποδώσει καρπούς και πολλοί έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του. Οι επαγγελματίες έχουν αγκαλιάσει το Επιμελητήριο και στόχος και το επιμελητήριο να είναι ανταποδοτικό απέναντι στους επαγγελματίες».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250