Απεργοσπασία απο την Συνεργασία Εκπαιδευτικών καταγγέλει το ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012 09:44

Απεργοσπασία απο την Συνεργασία Εκπαιδευτικών καταγγέλει το ΠΑΜΕ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Προτρέπει σε απεργοσπασία κατά το δοκούν... Οφείλουν όλα τα μέλη του ΔΣ να πασχίζουν για την επιτυχία μιας απεργίας; Οφείλουν τα ίδια να απεργούν; Απ' ότι αποδεικνύεται αυτό δεν είναι αυτονόητο για την παράταξη της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) στην Κεφαλονιά.

Στις δύο τρίωρες στάσεις 13 και 14 Νοέμβρη, όπως προέκυπτε από τα στοιχεία της ΔΔΕ Κεφαλονιάς, από το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εμφανίζονταν να δηλώνουν απεργία τη μεν πρώτη μέρα μόνο τα μέλη της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) και κανείς από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και τη δεύτερη ξανά τα μέλη της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και ένας από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Το θέμα τέθηκε από πλευράς του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ (14/11) και ζητήθηκαν εξηγήσεις. Αποσαφηνίστηκε ότι την πρώτη μέρα το μέλος του ΔΣ Η. Πλιάκης έκανε εκπρόθεσμη δήλωση της στάσης. Ο επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και Γραμματέας της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Ν. Γαλιατσάτος, βρισκόταν στην Αθήνα, ως συνοδός εκπαιδευτικής εκδρομής το διήμερο και γι' αυτό δε δήλωσε απεργία ούτε μπορούσε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση. Το άλλο μέλος του ΔΣ και αιρετός Π. Γερασιμόπουλος δήλωσε ότι οι στάσεις ήταν διευκολυντικές και γι' αυτό δεν έκανε καμία.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ τέθηκε σε ψηφοφορία η εξής πρόταση: «Όλα τα μέλη του ΔΣ οφείλουν να απεργούν και να μην είναι απεργοσπάστες».
Στη συζήτηση που ακολούθησε εκ μέρους της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ εκφράστηκε η άποψη ότι «όλες οι απεργίες δεν έχουν την ίδια βαρύτητα» και ότι «πρέπει να αναζητηθούν νέες μορφές αγώνα». Επίσης ακούστηκε ότι «θα εξετάζονται οι στόχοι της κάθε απεργίας προκειμένου το μέλος του ΔΣ να καθορίσει αν πρέπει να απεργήσει ή όχι». Απεργία δηλαδή κατά το δοκούν. Τελικά η πρόταση του ΠΑΜΕ υπερψηφίστηκε μόνο από τα τέσσερα μέλη της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ στο ΔΣ (με ένα λευκό και μία αποχή από μεριάς ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ).

Να σημειωθεί ότι οι στάσεις 13 - 14 Νοέμβρη έγιναν με το πλαίσιο που καθορίζουν οι πλειοψηφίες στην ΑΔΕΔΥ και στην ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ). Οι δυνάμεις της κυβερνώσας αριστεράς και τα μαξιλαράκια της εξυμνούσαν, καιρό τώρα, την πανευρωπαϊκή μέρα (14/11) και καλούσαν τον κόσμο να την τιμήσει. Μέρα που οργανώθηκε με τη σημαία της προδοτικής Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων («να σώσουμε την ΕΕ και το ευρώ»).
Αυτά είναι τα γεγονότα. Ας βγάλει ο κλάδος τα συμπεράσματα.

Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι ο εκφυλισμός πρέπει να πάρει τέλος. Τα μέλη του ΔΣ οφείλουν να απεργούν και να πρωτοστατούν στην επιτυχία της απεργίας, για την οποία καλούν τον κλάδο να καταθέσει τον οβολό του. Οφείλουν να δηλώνουν απεργοί είτε τα σχολεία τους είναι σε κατάληψη είτε όταν συνοδεύουν εκδρομές. Τη μάχη για τον προσανατολισμό του κινήματος, την οργάνωση και την προοπτική του σίγουρα δεν τη δίνουν οι απεργοσπάστες.

Αργοστόλι 18/11/2012