Πρόεδρος και συντονιστής Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου: «Στόχος μας να γίνει γνωστός ο φορέας»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 09:07

Πρόεδρος και συντονιστής Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου: «Στόχος μας να γίνει γνωστός ο φορέας»

Με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο στούντιο του Cosmos 96,5 βρέθηκαν ο πρόεδρος του φορέα Γιώργος Δρακάτος και ο συντονιστής Μιχάλης Ξανθάκης.

Η κουβέντα ξεκίνησε με έναν απολογισμό της τελευταίας εκδήλωσης που διοργάνωσε ο φορέας στον Κούταβο και εστίαζε στην παρατήρηση των πτηνών της περιοχής. Και οι δύο ανέφεραν πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, η ατμόσφαιρα πολύ ωραία και υπήρξε η ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν τα πτηνά και τον guest star, ένα φλαμίνγκο.  «Η επιτυχία των εκδηλώσεων οφείλεται στην αγάπη των εργαζομένων και στην ανταπόκριση του κόσμου. Ολοχρονικά γίνονται πολλές εκδηλώσεις» ανέφεραν  χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα άλλαξε σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο και ο κος Δρακάτος επισήμανε ότι όλοι μέσα στο συμβούλιο συνεργάζονται αρμονικά και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός να υπάρχουν ντόπιοι. Μίλησε και για το προσωπικό το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικό και τόνισε ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο είναι άμισθοι, καθώς δεν τους επιτρέπει και ο νόμος να πληρώνονται.  Παράλληλα, ανέφερε και τους στόχους που έχει θέσει ο φορέας που είναι δύο: Να γίνει γνωστός ο φορέας και οικονομικά βιώσιμος.

Στο κομμάτι της ημερίδας, που διοργανώνεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην Κοργαλένειο Βιβλιοθήκη στις 10 το πρωί, αποκάλυψαν πως αρχικός στόχος είναι να εξηγήσουν στον κόσμο ποιος είναι ο φορέας και να πως μπορεί κάποιος να προστατέψει και να συντηρήσει το περιβάλλον. Εν ολίγοις να συνυπάρξει κάποιος με το περιβάλλον.  Το θέμα της ημερίδας είναι: «Προοπτικές δικτύωσης του φορέα διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης των προστατευόμενων περιοχών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης», στην οποία θα μιλήσουν καθηγητές και πρόεδροι αντίστοιχων φορέων από την Ελλάδα.



πηγή: 965.gr