Αποκλειστική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο ΙΟΝΙΑΝ (video)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 11:07

Αποκλειστική συνέντευξη του  Αλέξη Τσίπρα στο ΙΟΝΙΑΝ (video)

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΙΟΝΙΑΝTV και στους δημοσιογράφους Γεωργία Καλαμαρά και Νίκο Γιαπρακά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η πορεία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε από την Αχαΐα, οι πολίτες της οποίας τίμησαν το κόμμα με την ψήφο τους στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές με τον ίδιο να καταλαμβάνει θέση βουλευτή του νομού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι σκέφτεται να εκθέσει τα όσα έγιναν την περίοδο εκείνη, όπως τα έζησε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι ήταν η κρισιμότερη περίοδος για την χώρα από την Μεταπολίτευση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας και στο προσφυγικό χαρακτηρίζοντας ως αδιανόητο το ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, καλωσόρισε “την Κυβέρνηση στην πραγματικότητα”. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα σημείωσε ότι η ΝΔ δεν χρησιμοποίησε ποτέ το όπλο των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, που πέτυχε η δική του Κυβέρνηση στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ενώ έκανε λόγο για παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Συρία και την Κύπρο, συμπεριφορά η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, με διπλωματικά μέσα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον τουρισμό, λέγοντας ότι υπήρχαν ενδείξεις για το κανόνι της Thomas Cook, κάτι το οποίο η Κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψιν της, προκειμένου να λάβει έγκαιρα μέτρα.

Σε σχέση με το ζήτημα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα της κύρωσης των τελευταίων συμβάσεων από την Βουλή, τονίζοντας ότι η ΝΔ με τους χειρισμούς της στο θέμα κινδυνεύει η χώρα να απολέσει τα δικαιώματά της από τους υδρογονάνθρακες, ενώ σχολίασε ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής πρέπει να υπάρχει ευελιξία στο αν θα επιμείνει η χώρα στο πετρέλαιο ή αν θα πρέπει να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το φυσικό αέριο.

Καυστικός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας σε ζητήματα υποδομών στην Δυτική Ελλάδα και στην Πάτρα. Για την Πατρών Πύργου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ θέλει να δώσει την κατασκευή σε εργολαβικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν πολλά διόδια στον δρόμο και τόνισε ότι ελπίζει “να μην γυρίσουμε πίσω και να βρεθούμε εκεί που ήμασταν στην αρχή” αναφορικά με την χρηματοδότηση του έργου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και για την υπογειοποίηση του τρένου από την Πάτρα, σχολιάζοντας τα όσα λέει η Κυβέρνηση για κόστος 1 δις ευρώ την ώρα που η κατασκευή της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου κόστισε 750 εκατομμύρια, ενώ σύγκρινε το έργο με το αντίστοιχο που έχει γίνει στα Σεπόλια Αττικής, χαρακτηρίζοντάς το ως ευκολότερο.

Σε σχέση και με την κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα ο κ. Τσίπρας μίλησε για τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα οποία η ΝΔ πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους Αχαιούς.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=mognf-nmnm4




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ