Επιστολή για τον αποθανόντα καθηγητή Γ. Χ. Μηλιαρέση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 15:44

Επιστολή για τον αποθανόντα καθηγητή Γ. Χ. Μηλιαρέση

 

 Την Τετάρτη 2 του Οκτώβρη, έφυγε απ’ τη ζωή εδώ στο νησί μας στον Πόρο, ο σοφός και χαρισματικός καθηγητής Γεώργιος Χαρ. Μηλιαρέσης.

Ο καθηγητής Μηλιαρέσης γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Κεφαλονίτη και μητέρα Αθηναία. Από μικρός είχε την επιθυμία να μάθει όσο το δυνατό περισσότερα και να τα διδάξει στους νεότερους που ακολουθούν. Είχε ατσαλένια θέληση και με τη στοργική αγάπη και συμπαράσταση από τους γονείς του, του Χαράλαμπου και της Τόνιας Μηλιαρέση, τελείωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Γεωλόγος το 1988 και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Τοπογράφος Μηχανικός με εξειδίκευση στους δορυφόρους.

Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) το 2000.

Εργάστηκε σε Ελληνικά πανεπιστήμια με διακρίσεις, για αρκετά χρόνια. Επίσης εργάστηκε στο εξωτερικό, κυρίως στη Ρωσία, στη Γερμανία και στη Μ. Ανατολή. Όταν εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συνέβει η μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία της Πελοποννήσου το 2007, χρησιμοποιώντας το δορυφορικό σύστημα, ενημέρωνε τους αρμόδιους της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, τόσο για την κατεύθυνση της φωτιάς, όσο και για την έκταση που είχε απλωθεί. Δυστυχώς το σύστημα παρακολούθησης της φωτιάς από ένα γραφείο και ένα άτομο εκπαιδευμένο για αυτό το σκοπό, ξεχάστηκε από τους αρμόδιους που πηγαίνουν διαρκώς ανάποδα στην εξέλιξη.

Τα τελευταία χρόνια ο Καθηγητής Μηλιαρέσης εργάζονταν στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Στην Κεφαλονιά έρχονταν με τους γονείς του. Πάντα ήταν έτοιμος να βοηθήσει και κυρίως αυτούς που είχαν ανάγκη.

Για μένα προσωπικά υπήρξε ένας καταπληκτικός φίλος και παντα τον θαύμαζα για το μέγεθος των γνώσεων του, τον ενθουσιασμό του και αδαμαντένιο χαρακτήρα του.

Εύχομαι για όλους τους μαθητές του να του μοιάσουν στο πνεύμα και το χαρακτήρα.

Ευχαριστώ

Γεώργιος Ι. Μηλιαρέσης

Διπ. Μηχανικός


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250