Κακοκαιρία - Νέα ενημέρωση και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 10:41

Κακοκαιρία - Νέα ενημέρωση και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σαρώνει την Δυτική Ελλάδα 

Σε ισχύ είναι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την επικείμενη κακοκαιρία που θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας.

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι έντονα και με μεγάλη διάρκεια. Αναλυτικότερα, την Πέμπτη, αρχικά θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές στα δυτικά και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα ενταθούν σημαντικά και θα επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία.

Μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. 

Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή νέο μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα σαρώσει τη χώρα από τα βορειοδυτικά, κατευθυνόμενο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, και ενδεχομένως ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΜΥ Σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Την Παρασκευή, τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί. Ακόμα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Τέλος, από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 

Πηγή: lifo.gr


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250