ΕΜΥ: Πότε αλλάζει ο καιρός με βροχές

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 14:10

ΕΜΥ: Πότε αλλάζει ο καιρός με βροχές

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες μέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ, καθώς φαίνεται ότι σταδιακά θα κάνουν την εμφάνισή τους βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες μέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ, καθώς φαίνεται ότι σταδιακά θα κάνουν την εμφάνισή τους βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αλλάξει σε ένα πιο Φθινοπωρινό σκηνικό.

Συγκεκριμένα η ΕΜΥ σημειώνει τα εξής:

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι καλός  και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Την Τετάρτη, 2/10 στα δυτικά αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις
μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα δυτικά.

Την Πέμπτη ανμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και μετά το μεσημέρι στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή η ΕΜΥ περιμένει στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο οι βροχές θα κατέβουν πιο νότια. Συγκεκριμένα αναμένονται στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, που αργά το απόγευμα από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.