Ενημερωτικές πινακίδες στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 13:29

Ενημερωτικές πινακίδες στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου (εικόνες)

Από τον Φορέα Διαχείρισης Αίνου, την Π.Ε. Κεφαλληνίας και την Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, τοποθέτησε το τελευταίο διάστημα 2 ενημερωτικές πινακίδες σε συνεργασία με την Π.Ε. Κεφαλληνίας και την Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με το κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού οι οποίες τοποθετήθηκαν στην Κεντρική Είσοδο του Εθνικού Δρυμού, καθώς και 1 πινακίδα στη θέση χιονίστρα σχετικά με πληροφορίες για την κορυφή του Αίνου, το Μέγα Σωρό και την αγέλη των ημιάγριων αλόγων του Αίνου που διαβιεί στην ΝΔ πλαγιές του Αίνου.

Άλλες 2 ενημερωτικές πινακίδες τοποθετήθηκαν στο άλσος Κουτάβου, με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τη θέση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, που αποτελεί και την έδρα του Φορέα Διαχείρισης. Όλη η πληροφορία (κείμενα) δίνονται και στην αγγλική γλώσσα για την ενημέρωση και των ξένων επισκεπτών. Το έργο, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και από την τακτική ετήσια επιχορήγηση που λαμβάνει ο Φορέας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι πινακίδες έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό ενημέρωσης που υπήρχε μέχρι πρότινος σχετικά με τη θέση της έδρας του Φορέα Διαχείρισης εντός του άλσους Κουτάβου και σχετικά με την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου αφού δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον που επισκέπτεται για πρώτη φορά το βουνό να ενημερωθεί για τον Κανονισμό Λειτουργία του και να μάθει που βρίσκεται η κορυφή του βουνού και τα άλογα του Αίνου. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την αξία προστασίας του βουνού, καθώς και η ανάδειξη συγκεκριμένων περιοχών ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος.

ainos1 4ainos1 4ainos1 4ainos1 4




00 inkefalonia general ad 300X250