Απόπλους : Συνάντηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 13:03

Απόπλους : Συνάντηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Απόπλους" σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας πραγματοποίησε στις 12 και 13 Νοεμβρίου στο χώρο του Κέντρου συνάντηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με ειδικευόμενους γιατρούς που υπηρετούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

 

Στις συναντήσεις στις οποίες έλαβαν μέρος 10 γιατροί, έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης και την υποδοχή και αντιμετώπιση αιτημάτων βοήθειας (χρήστες, οικογένειες χρηστών, άτομα που "φλερτάρουν" με εξαρτησιογόνες ουσίες).

Έγινε εκτενής αναφορά και συζήτηση για τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά των χρηστών που απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία μονάδων υγείας και αποφασίστηκε η αναβάθμιση του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Πρόληψης και των γιατρών του Νοσοκομείου ως προς την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και διαχείριση των περιστατικών χρήσης.

Απώτερος στόχος είναι η καλύτερη δυνατή παροχή ιατρικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης με τη συνεργασία και των δύο φορέων (Νοσοκομείου και Κέντρου Πρόληψης).




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250