Skroutz my ebill : Υπολογίστε το καλύτερο για εσάς πακέτο κινητής τηλεφωνίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 13:28

Skroutz my ebill : Υπολογίστε το καλύτερο για εσάς πακέτο κινητής τηλεφωνίας

Το Skroutz.gr τη δημοφιλή υπηρεσία σύγκρισης τιμών σε προϊόντα την ξέρετε όλοι, ώρα να μάθετε και το Skroutz MyBill τη νέα υπηρεσία του skroutz που αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μια έρευνα αγοράς για τους καταναλωτές που επιθυμούν να αποκτήσουν νέο πρόγραμμα σύνδεσης για το κινητό τους τηλέφωνο.Μέσα από το Skroutz MyBill μπορεί κανείς να αναζητήσει το πιο κατάλληλο και οικονομικό για αυτόν πρόγραμμα συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας με βάση τις απαιτήσεις του σε κατανάλωση λεπτών ομιλίας, sms, internet αλλά και τη συσκευή που επιθυμεί με τελικό σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων. Για την ώρα η υπηρεσία δεν υποστηρίζει συμβόλαια καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Μεγάλη βοήθεια στο να βρει ο χρήστης τις ακριβείς του ανάγκες, προσφέρει η δυνατότητα ανάλυσης στατιστικών των κλήσεων που έχει πραγματοποιήσει, εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να ανεβάσει στην υπηρεσία το αντίστοιχο αρχείο που δίνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μηνιαίως μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

Η κεντρική σελίδα του Skroutz MyBill αποτελείται από τρεις βασικές ενότητες

επιλογή με βάση των αναγκών του χρήστη
επιλογή με βάση την μέχρι τώρα κατανάλωση
επιλογή με βάση την επιθυμητή συσκευή

Εάν επιλεχθεί η πρώτη ενότητα ο χρήστης ορίζει το μέγιστο ποσό που είναι διατεθειμένος να πληρώνει κάθε μήνα και στη συνέχεια επιλέγει μετακινώντας τις αντίστοιχες μπάρες το πόσο θέλει να μιλάει με συνδρομητές του ίδιου δικτύου, άλλων δικτύων, την ποσότητα των sms αλλά και του όγκου δεδομένων Internet.

Στη συνέχεια εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα προγράμματα από τις τρεις μεγάλες εταιρείες με τα χαρακτηριστικά τους, καθώς επίσης με τη δυνατότητα προβολής των αναλυτικών χρεώσεων για το κάθε ένα ξεχωριστά, αλλά και τις διαθέσιμες δωρεάν συσκευές αν αυτές προσφέρονται μαζί με το εκάστοτε πακέτο. Επιπλέον ο αλγόριθμος του Skroutz επιλέγει αυτόματα ένα προτεινόμενο πακέτο το οποίο ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις που έχουν οριστεί. Εάν τελικά επιλεχθεί κάποιο πακέτο, ο χρήστης συμπληρώνει ορισμένα βασικά στοιχεία επικοινωνίας, έτσι ώστε να επικοινωνήσει μαζί του ο επιλεγμένος πάροχος.

Η δεύτερη ενότητα πραγματοποιεί αναζήτηση στα διαθέσιμα προγράμματα συμβολαίου με βάση την κατανάλωση που έχει ο χρήστης εξετάζοντας τον υπάρχον λογαριασμό του. Με βάση την ανάλυση, ο χρήστης επιλέγει τον πάροχο που ανήκει (Cosmote - Vodafone - Wind), το πόσο που πληρώνει το μήνα αλλά και πόσα λεπτά ομιλίας/sms και mb καταναλώνει. Στη συνέχεια εμφανίζονται οι οικονομικότερες προτάσεις συμβολαίων είτε με χαμηλότερο πάγιο για την ίδια κατανάλωση, είτε με λίγο υψηλότερο πάγιο αλλά με περισσότερα προνόμια.

Στη συγκεκριμένη ενότητα ο χρήστης μπορεί αντί να εισάγει ένα ένα τα στοιχεία κατανάλωσης η να αναλύσει σε βάθος τον λογαριασμό του, να ανεβάσει το αρχείο των κλήσεών του από την ιστοσελίδα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας έτσι ώστε η διαδικασία να πραγματοποιηθεί αυτόματα.

Σε διευκρίνηση που μας έγινε, κατά το upload του ηλεκτρονικού σας λογαριασμού, η υπηρεσία ελέγχει μόνο τις χρεώσεις που είναι καταγεγραμμένες ώστε να παραχθεί ο απαραίτητος αλγόριθμος και δε γίνεται καμία αποθήκευση στοιχείων, προστατεύοντας έτσι τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η τρίτη κατηγορία αφορά την αναζήτηση του κατάλληλου προγράμματος συμβολαίου με βάση το smartphone που θέλει ο χρήστης. Εάν επιλεχθεί, εμφανίζεται μια λίστα με τα πιο δημοφιλή smartphones αλλά υπάρχει φυσικά και η επιλογή εμφάνισης όλων των διαθέσιμων συσκευών. Η επιλογή αυτή οδηγεί σε μια νέα οθόνη όπου μπορεί κανείς να φιλτράρει τις συσκευές είτε ανά κατασκευάστρια εταιρεία είτε ανά λειτουργικό σύστημα όπως έχετε συνηθίσει από την μηχανή αναζήτησης του skroutz.

Μόλις επιλεχθεί η επιθυμητή συσκευή, εμφανίζεται μια μικρή περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών της και τα διαθέσιμα συμβόλαια του παρόχου ή των παρόχων που την προσφέρουν. Υπάρχει η δυνατότητα φιλτραρίσματος των αποτελεσμάτων ανά πάροχο άλλα και επιλογή για διάρκεια συμβολαίου μεταξύ 12, 18 και 24 μηνών. Επιπλέον σε αυτή την κατηγορία μπορεί να γίνει ταξινόμηση των προβαλλόμενων συμβολαίων είτε με βάση το κόστος της συσκευής είτε με βάση το μηνιαίο πάγιο για πιο εύκολη τελική επιλογή από τον ενδιαφερόμενο.

 

Το Skroutz MyBill είναι διαθέσιμο σε δοκιμαστικό στάδιο από τη διεύθυνση mybill.skroutz.gr ενώ διαθέτει responsive σχεδιασμό για καλύτερη του απεικόνιση από browsers φορητών συσκευών όπως τα smartphones. Μελλοντικά η ομάδα του skroutz ετοιμάζουν επέκταση της υπηρεσίας και σε συμβόλαια σταθερής τηλεφωνίας και Internet για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων

insomnia.gr