Η εκδήλωση - παρέμβαση από τον «Φάρο» στο Αργοστόλι για τον Κούταβο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 09:52

Η εκδήλωση - παρέμβαση από τον «Φάρο» στο Αργοστόλι για τον Κούταβο

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – παρέμβαση του ΦΑΡΟΥ Αργοστολίου, στον Κούταβο, για τον Κούταβο.

“Ακολουθώντας τα σημάδια” συνεβρεθήκαμε ανάμεσα σε πεύκα, ευκάλυπτους, και αρμυρίκια, αγναντεύοντας τη λιμνοθάλασσα και τη γειτονιά της Αρχαίας Κράνης.

Μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς, τις ιδέες και τα όνειρά μας επιδιώκοντας τη σύνθεση και τη συμπόρευση, με κοινό στόχο να παράξουμε πολιτισμό και μέσω αυτού να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινής ζωής επενδύοντας στο μέλλον του τόπου μας.

Ο καθηγητής Ηλίας Μπεριάτος έδωσε το έναυσμα με την επιστημονική του προσέγγιση, ενώ στο συλλογικό προβληματισμό συνέβαλλαν με ουσιαστικές παρεμβάσεις οι

Νίκος Βαλλιανάτος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου

Σπύρος Σαμούρης εκπροσωπώντας τη νέα Δημοτική Αρχή

Σωτήρης Κουρής εκπροσωπώντας τη νέα Περιφερειακή Διοίκηση

Θεόδωρος Αλυσανδράτος Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Αργοστολίου

Νίκος ΠαυλάτοςΒασίλης Πολίτης και Κώστας Μαρκάτος από το ΦΑΡΟ Αργοστολίου

Αποτυπώθηκε με σαφήνεια η διεκδίκηση ζωτικού χώρου για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά με μια παρέμβαση πνοής στον Κούταβο μέσω της δημιουργίας ενιαίου πάρκουποδηλατοδρόμωνανοιχτών θεάτρωνχώρων συναυλιώνανασκαφές αρχαιοτήτων, δημόσιους χώρους στάθμευσης. Σκοπός να αποδοθεί ο χώρος στον Πολίτη και την οικογένεια, να ξανασυναντηθούμε στα ίδια μέρη, να συνυπάρξουμε, να χρωματίσουμε το ψυχικό τοπίο της πόλης μας.

Υιοθετούμε τον Κούταβο και την Αρχαία Κράνη και παρεμβαίνουμε άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο. Προσεγγίζουμε με σεβασμό τη σύνταξη χωροταξικής και περιβαλλοντικής μελέτης για την ένταξη του περιαστικού υδροβιότοπου στο σχεδιασμό της Πόλης. Οργανώνουμε ανοικτά μουσικά εργαστήρια στις γειτονιές και τα δημοτικά διαμερίσματα. Κινητοποιούμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας για ένα καλύτερο αύριο με Πολιτισμό και Δημοκρατία.

Στον επίλογο της εκδήλωσης, ο Διονύσης Φραγκόπουλος συγκίνησε με το πιάνο του, με μια μελωδική βόλτα στην “Οδό Ονείρων”, αποτυπώνοντας μουσικά το όνειρό μας για ποιότητα και πολιτισμό.

Ευχαριστούμε όλες και όλους για τη συμμετοχή και σας καλούμε σε συμπόρευση μέσω των δράσεων που θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, για τις οποίες θα σας ενημερώνουμε.


Ετικέτες: