Απολογισμός του 18ου Επιστημονικού Συμποσίου του ΙΚΙ (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 18:30

Απολογισμός  του 18ου Επιστημονικού Συμποσίου του ΙΚΙ (εικόνες)

Τιμητικές διακρίσεις στις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας και περιβάλλοντος

 του 18ου Επιστημονικού Συμποσίου του ΙΚΙ

Τιμητικές διακρίσεις στις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας και περιβάλλοντος

Στις 31 Αυγούστου 2019 έλαβε χώρα στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη το 18ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΙΚΙ με θέμα : «Κρίσεις, Κίνδυνοι Καταστροφές στην εποχή της κλιματικής αλλαγής. Η νέα κανονικότητα» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού, την ενίσχυση Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την στήριξη της ΠΙΝ- ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν με εισηγήσεις καθηγητές και ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλίας και Πειραιά καθώς και ειδικοί επιστήμονες και στελέχη της αυτοδιοίκησης τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στο πρόγραμμα του συμποσίου που διανεμήθηκε και δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ.

Παραβρέθηκαν, από τις τοπικές αρχές, ο Βουλευτής του νομού κ. Π. Καππάτος, ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας, ο νέος αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Τραυλός, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός, οι οποίοι και απηύθυναν σχετικό χαιρετισμό.

Επίσης, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν : ο κ. Χ. Γιαννάκης Διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, o κ. Γ. Θεοτοκάτος πρώην Δήμαρχος Ληξουρίου, ο κ. Π. Πετράτος πρόεδρος της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, ο κ. Γ. Μοσχόπουλος τ. καθ. πανεπιστημίου, ο κ. Γ. Κουρής τέως Διευθυντής του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου, η κα Θεοδώρα Ζαφειράτου Διευθύντρια των ΓΑΚ Κεφαλονιάς, η κα Ανδρεάς Τραυλού-Μεσσάρη συγγραφέας, ο κ. Γεράσιμος Σταματάτος πρόεδρος του συλλόγου φίλων της Ι.Μ.Υ.Θ. Άτρου, ο κ. Π. Μεταξάτος εκδότης, ο κ. Ε. Παγουλάτος τ. τεχνικός Δ/ντης ΟΤΕ, οι καθηγήτριες κα Ε. Τραυλού και κα Α. Τοτόλου, ο κ. Λ. Σιμάτος συγγραφέας, ο κ. Α. Μπενετάτος πρόεδρος του φορέα διαχείρισης του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου, ο κ. Κ. Ευαγγελάτος, ζωγράφος, ποιητής και θεωρητικός της σύγχρονης τέχνης και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας.

Τιμητικές διακρίσεις

Στην απογευματινή συνεδρίαση, έγινε απονομή τιμητικών διπλωμάτων στις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας και περιβάλλοντος της Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την ανεκτίμητη διαχρονική συμβολή τους στην προστασία των δασών από κάθε είδους καταστροφές και κινδύνους.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΗΣΑΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ :

1-Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ- ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ

(Επικεφαλής: Σπύρος Μοσχόπουλος)

2-Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ

(Επικεφαλής: Διονύσιος Παπαδάτος)

3- Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος ΕΡΙΣΟΥ

(Επικεφαλής: Κώστας Τζαμαρέλος)

4-Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας ΠΑΛΙΚΗΣ

(Επικεφαλής: Κωνσταντίνος Τσίκλης)

5-Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος ΠΥΛΑΡΟΥ

(Επικεφαλής: Γεράσιμος Δίπλας )

6-Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ

(Επικεφαλής: Ανδρέας Αλιβιζάτος)

7-Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ιθάκης

(Δήμαρχος Διονύσιος Στανίτσας)

Το βράδυ έλαβε χώρα στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η Διακυβέρνηση για την αντιμετώπιση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης: Ζητήματα συνεργασίας και συνέργειας μεταξύ φορέων διοίκησης, αυτοδιοίκησης, επιστημονικής έρευνας και ΜΚΟ» με συντονιστή τον Ηλία Μπεριάτο πρόεδρο του ΙΚΙ και rapporteur τον Ηλία Τουμασάτο εκπαιδευτικό- Δρ ιστορίας Ιόνιου πανεπιστημίου, όπου έγινε εποικοδομητική συζήτηση και παράθεση απόψεων και επιχειρημάτων. Συμμετείχαν οι: Π. Δρακουλόγκωνας, Σ. Τραυλός, Χ. Τουμάσης, Μ. Κλεάνθη, Α. Λαγγούσης, Ε. Τζαννάτος, Σ. Μοσχόπουλος.

Τέλος ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής εξουσιοδοτήθηκε να συντάξει τη Διακήρυξη του 18ου Συμποσίου του ΙΚΙ, όπως γίνεται κάθε χρόνο, ώστε στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί.

*******

Το ΙΚΙ εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του 18ου Συμποσίου και ιδιαίτερα στους εισηγητές και στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και ιδιαίτερα στους Θανάση Μοσχόπουλο και Ερνέστο Τζαννάτο καθώς και στην γραμματειακή υποστήριξη του συμποσίου: την Μάνια Μπεριάτου και τον Βαγγέλη Μοσχόπουλο.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη για την παραχώρηση της αίθουσας και ειδικά στην προϊσταμένη κα Αικατερίνη Αντωνέλου χωρίς την βοήθεια της οποίας η διεξαγωγή του συμποσίου θα ήταν αδύνατη.

Τέλος, το ΙΚΙ ευχαριστεί όλους τους δημοσιογράφους και τα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν με επάρκεια την εκδήλωση μας .

Για το ΙΚΙ

Ο Πρόεδρος του Δ. Σ.

Ηλίας Μπεριάτος

Ομ. Καθηγητής παν. Θεσσαλίας

 SON1186 SON1186 SON1186 SON1186 SON1186

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ