Ε.Α.Σ.: Αρχίζουν αύριο οι διαδοχικές συναντήσεις Κτηνοτρόφων για το γάλα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 16:48

Ε.Α.Σ.: Αρχίζουν αύριο οι διαδοχικές συναντήσεις Κτηνοτρόφων για το γάλα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει στους ντόπιους Κτηνοτρόφους ότι ξεκινούν αύριο οι διαδοχικές συναντήσεις ντόπιων Κτηνοτρόφων για το γάλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων έχει ως εξής :

Α) Για τους Πυλαρινούς,  Σαμικούς και  Ρυσιάνους  ΑγροΚτηνοτρόφους στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Ευφημίας την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:00 π.μ.

Β) Για τους ΑγροΚτηνοτρόφους  Ελειού –Πρόννων  και  Λειβαθούς στο Πολιτιστικό Κέντρο Πόρου την Κυριακή  1η Σεπτεμβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ.

Β) Για τους Παλλικισιάνους ΑγροΚτηνοτρόφους  στο Μουσείο Καμιναράτων Παλλικής την Δευτέρα 2η Σεπτεμβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του διακρατικού Προγράμματος εργαστήριο – κινητή μονάδα - MOBILAB  το οποίο θα επισκέπτεται Κτηνοτρόφους με σκοπό να συλλέγει και να αναλύει δείγματα ντόπιου γάλακτος ώστε τα προϊόντα να είναι ελεγμένα για τον καταναλωτή. Επίσης με κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικά ντόπια  γαλακτοκομικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας και να προωθηθούν στο εξωτερικό με υψηλές τιμές.

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ως αρωγός της διακρατικής συνεργασίας INTERREG  Ελλάδα – Ιταλία μεταξύ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Πανεπιστημίου και του Μητροπολιτικού Δήμου του Μπάρι. και συνδιοργανωτής των εν λόγω  συναντήσεων μαζί με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την Αναπτυξιακή Σύμπραξη  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καλεί τους ντόπιους  ΑγροΚτηνοτρόφους να προσέλθουν στις εν λόγω συναντήσεις, να ακούσουν τις προτάσεις του Προγράμματος (σε θέματα όπως,  διαχείριση κτηνοτροφικών μονάδων,  έλεγχος ποιότητας  γάλακτος,  ίδρυση  μικρών τυροκομείων,  τυποποίηση  γαλακτοκομικών  προϊόντων,  χρηματοδότηση,  κλπ), να τις αξιολογήσουν, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να καταγραφούν  οι ερωτήσεις τους.

                                Από  Ε.Α.Σ.  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250