Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κεφαλονιτών για την κλιματική αλλαγή (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 13:54

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κεφαλονιτών για την κλιματική αλλαγή (εικόνες)

Στο 18ο Επιστημονικό Συμπόσιο στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) μαζί με το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργάνωσαν το 18ο επιστημονικό συμπόσιο, με θέμα : Κρίσεις, Κίνδυνοι, Καταστροφές στην εποχή της κλιματικής αλλαγής: Η νέα Κανονικότητα

Το συνέδριο χαιρέτησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο Α/Περιφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, ο Δημοτικός Σύμβουλος της νέας Δημοτικής Αρχής κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.Χαράλαμπος Γιαννάκης και ο τ. Α/Περιφερειάρχης κ.Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης αναφέρθηκε σε τοπικό επίπεδο στους σεισμούς, τις πυρκαγιές και γενικά στη διαχείριση του οικοσυστήματος με την προοπτική η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να θωρακιστούν εν όψει των εξελίξεων που συντελούνται ήδη και λόγω της κλιματικής αλλαγής. Ευχήθηκε τα συμπεράσματα του Συμποσίου να αποτελέσουν μια πολύτιμη επιστημονική συμβολή, που να συμβάλλει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής από φυσικά φαινόμενα και στην προστασία του περιβάλλοντος από ανθρωπογενείς δράσεις.

Κατά την έναρξη του Συμποσίου ο εισηγητής κ. Ηλίας Μπεριάτος, περιέγραψε την πλανητική αλλαγή/κρίση και τη νέα κανονικότητα στην Ανθρωπόκαινο. Πληθώρα καταξιωμένων Πανεπιστημιακών έλαβαν το λόγο και μίλησαν για την κλιματική αλλαγή και τις καταστροφές τόσο με γενικές προσεγγίσεις όσο και με πιο ειδική θεματολογία.

Η συμμετοχή του κόσμου στο Συμπόσιο, ανέδειξε το ενδιαφέρον των πολιτών για ουσιαστική και τεκμηριωμένη πληροφορία για την κλιματική αλλαγή.

Το Συμπόσιο του ΙΚΙ ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου στις 20:00 το απόγευμα.

Το Συμπόσιο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ), την ενίσχυση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την οργανωτική και υλικοτεχνική στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ και της ΠΙΝ-ΠΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης.

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου

DSC 0548DSC 0548DSC 0548DSC 0548

DSC 0548DSC 0548DSC 0548DSC 0548DSC 0548DSC 0548




00 inkefalonia general ad 300X250