Π.Καππάτος: Θερμά Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες από Κεφαλονιά και Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 10:33

Π.Καππάτος: Θερμά Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες από Κεφαλονιά και Ιθάκη

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ήθελα να στείλω θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Σας εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στις σπουδές σας και δημιουργικά φοιτητικά χρόνια. Αδράξτε την εμπειρία ζωής που σας προσφέρεται.

Ευχόμαστε όλοι να γίνετε επιστήμονες και πολίτες που θα αγωνιστείτε για μια κοινωνία καλύτερη και δικαιότερη.

Πίσω από την επιτυχία σας, βρίσκονται ατελείωτες ώρες προσπάθειας, μεθοδικής προετοιμασίας και δύσκολων στιγμών. Αυτή η διαδικασία να είναι ένας οδηγός για τις σπουδές σας και όλες τις μελλοντικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε.

Στο νέο κεφάλαιο της ζωής σας, είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσετε άσβεστη την αγάπη σας για τον τόπο μας. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι θα είστε άξια τέκνα και συνεχιστές της παράδοσης και των αξιών των νησιών μας, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα σε όλα τα επίπεδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειές σας και στους εκπαιδευτικούς που σας στήριξαν και σας προετοίμασαν, όλα αυτά τα χρόνια.

Για τα παιδιά που για την ώρα δεν πέτυχαν αυτό το στόχο, να θυμάστε ότι η ζωή είναι μια αλυσίδα από χαρές και απογοητεύσεις που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν. Η πραγματική επιτυχία είναι να γινόμαστε πιο δυνατοί και σοφοί από καταστάσεις που μας απογοητεύουν. Έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας. Ήδη η δια βίου μάθηση και η επίδραση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση είναι μια πραγματικότητα που δημιουργεί ευκαιρίες σε περισσότερους πολίτες να αναδείξουν τις δεξιότητές τους σε κάθε πεδίο της ζωής.

Χρέος της κοινωνίας μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι νέοι μας να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Σε τοπικό επίπεδο χρέος όλων μας είναι να αγωνιστούμε για τη βελτίωση των δομών εκπαίδευσης στα νησιά μας.

Καλή σταδιοδρομία σε όλους με υγεία και δημιουργικότητα!

Παναγής Καππάτος,

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ