Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα Πουλάτων (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 11:15

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα Πουλάτων (εικόνες)

 

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριου και συλλειτουργούντων του αρχιμανδρίτη Παΐσιου, του εφημέριου του χωριού μας Πατέρα Σπυρίδωνα και των Διακόνων Βασίλειου και Κωνσταντίνου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή του πολιούχου των Πουλάτων, Αγίου Παντελεήμονα.

Οι δεκάδες πιστοί άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τον Μητροπολίτη να κάνει αναφορά στη σπουδαιότητα της εορτής για την τοπική μας κοινωνία, αλλά και για τους συμβολισμούς της ζωής και του μαρτυρικού θανάτου του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού Παντελεήμονα, που ήταν ανάργυρος ιατρός σωμάτων και ψυχών.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο ποιμενάρχης μας ευδιάθετος και προσιτός όπως πάντα, συνομίλησε με τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και κατοίκους των Πουλάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του Ναού όπου και βρέθηκε μαζί με τη συνοδεία του. Μάλιστα ευχαρίστησε για τον κόπο τους τις κυρίες που είχαν ετοιμάσει τα υπέροχα κεράσματα. Φεύγοντας από το χωριό μας ευλόγησε έναν έναν τους πιστούς και ευχήθηκε ο Άγιος Παντελεήμονας να μας έχει όλους καλά.

Χρόνια πολλά σε όλους και θερμά συγχαρητήρια σε όσες και όσους κοπίασαν τις τελευταίες ημέρες ώστε να είναι τα πάντα στην εντέλεια!

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250