Δυναμικό συλλαλητήριο για την Παιδεία – Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 14:45

Δυναμικό συλλαλητήριο για την Παιδεία – Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο

Σε δυναμικό συλλαλητήριο για την Παιδεία προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης, μαθητές, γονείς δάσκαλοι και καθηγητές στο Αργοστόλι.

Όσοι διαδήλωσαν φώναξαν δυνατά για δημόσια δωρεάν παιδεία και είπαν «όχι» στην αξιολόγηση, στις απολύσεις και τις καταργήσεις σχολειών.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος στην βασική του ομιλία τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κάτω τα χέρια από την παιδεία. Λαός και Νεολαία μπορούν άφοβα να τους σαρώσουν. Αυτή η νεολαία πρέπει να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα αφήσουμε να κάνουν κουρέλια την παιδεία του λαού και της νεολαίας».

 3066687

Εν συνεχεία ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου έγινε στάση έξω από το κτίριο της ΔΕΗ «δεν θα επιτρέψουμε να κόψουν το ρεύμα σε κανέναν μαθητή» ήταν το μήνυμα, ενώ η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχιακό μέγαρο, όπου αντιπροσωπεία εισήλθε στο Δημαρχείο και συνάντησε τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση.

Παρίσης: «Καταδικάζω αυτά τα γεγονότα»

Η συζήτηση εκτός από την παιδεία έφτασε γρήγορα και στη διαδημοτική:

«Δεν ξέρω πως ήρθαν αυτοί οι εργαζόμενοι της διαδημοτικής, γιατί δεν υπήρχε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να συνεχίσουν και αυτά τα 22 άτομα.

Λυπάμαι για αυτά που συνέβησαν χθες το βράδυ, διότι ούτε εγώ έφταιγα ούτε ο Νίκος Γκισγκίνης. Καταδικάζω αυτά τα γεγονότα. Στο θέμα της παιδείας και εγώ μαζί σας είμαι» ήταν τα λόγια του κ. Παρίση.

 3066738

Για όλες τις φωτογραφίες της πορείας κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.inkefalonia.gr/gallery/odoiporika/category/37-elmeki-poreia-argostoli.html




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ