Oι περιοδείες της Βικτώριας Αλεξανδράτου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 09:29

Oι περιοδείες της Βικτώριας Αλεξανδράτου (εικόνες)

Οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, ζώντας μόνιμα με την αγωνία της αυριανής ημέρας, δεν χρειάζονται μόνο φροντίδα και προστασία. Χρειάζονται ένα ζεστό χαμόγελο, μία καλή κουβέντα, από έναν δικό τους άνθρωπο, από έναν περαστικό, από ένα παιδί τριών χρονών. Ήρθε επιτέλους η ώρα να περάσουμε από τις κουβέντες στην πράξη. Πάντα κοντά στους ηλικιωμένους, για να αισθανθούν την ασφάλεια που τους αξίζει.Με αυτούς τους ζεστούς συμπολίτες μας βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Βικτώρια Αλεξανδράτου, στην πρωινή λειτουργία του Αγ. Γεράσιμου της κοινότητας Ομαλών, μαζί με την οικογένειά της.

Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε. Στις 8 Ιουλίου ξεκινάμε. Έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά.

Πολιτικό Γραφείο Βικτώριας Αλεξανδράτου
Υποψήφια Βουλευτής Κεφαλονιάς | Ιθάκης 

2019 06 30 11 25 18

***

Περιοδεία στο Ληξούρι και στα χωριά Παλικής

Την Παρασκευή 28/06, η υποψήφια βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Βικτώρια Αλεξανδράτου επισκέφθηκε το Ληξούρι και τα γύρω χωριά Παλικής. Για ακόμα μια φορά, η υποδοχή του κόσμου ήταν συγκινητική. Το μεγαλύτερο  πρόβλημα της περιοχής είναι οι ανοιχτές πληγές που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός του 2014.

Είναι απογοητευτική η εικόνα εγκατάλειψης στο Ληξούρι. Η πρώτη προτεραιότητα μετά την 7η Ιουλίου είναι να επανέλθει η ομορφιά στη Χωροπούλα, το μικρό Παρίσι της Κεφαλονιάς, με σεβασμό στους πολίτες, στις γυναίκες, στους άντρες, στα παιδιά, στην ευπαθή ομάδα των υπερηλίκων και σε όλους τους ξένους επισκέπτες.

Ευτυχώς, οι κάτοικοι του Ληξουρίου και των γύρω περιοχών παραμένουν αισιόδοξοι και κοιτούν μπροστά, χαρακτηριστικό άλλωστε όλων των Κεφαλλονιτών. Άνθρωποι δημιουργικοί, που τους αξίζει η ευκαιρία να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα για τον τόπο. Από εσάς παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε.

Τίποτα δεν είναι καλό, εκτός κι αν το κάνουμε!!

Πολιτικό Γραφείο Βικτώριας Αλεξανδράτου
Υποψήφια Βουλευτής Κεφαλονιάς | Ιθάκης 

viber image 2019 06 29 13 39 33viber image 2019 06 29 13 39 33viber image 2019 06 29 13 39 33

***

Σε συνέχεια της επίσκεψής μου στο λιμενικό σώμα Κεφαλληνίας, συνάντησα την λιμενάρχη  Παναγιώτα Κολοβού. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα ικανότατο στέλεχος, η οποία επιλέχθει με αξιοκρατικά κριτήρια.Η συνεργασία μας στα πλαίσια της Ευρωπαικής Ένωσης με την Ιταλία λειτουργεί άψογα μέσω του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής FRONTEX. H Ιταλία έχει συμβάλει σημαντικά στην φύλαξη των ακτογραμμών με ένα σκάφος από τον Μάιο, το οποίο εκτελεί από κοινού με τα Ελληνικά σκάφη εναλλάξ περιπολίες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς.Παρ’ όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό, η συνεργασία με την Ιταλική Guardia di Finanza είναι υποδειγματική και δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα πνιγμού ή λαθρομετανάστευσης.Θέλουμε να καλέσουμε τους πάντες και κυρίως τους θεσμικούς φορείς του τόπου να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο λιμενικός σταθμός του Ληξουρίου. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στα πλαίσια της αλλαγής των δήμων αυτό θα είναι εφικτόΗ επαναλειτουργία του λιμενικού σταθμού Ληξουρίου είναι σημαντική διότι πρέπει να υπάρχει λιμενικό σκάφος στο Ληξούρι, όχι μόνο για την φύλαξη των συνόρων, αλλά και για να βρίσκεται  στην διάθεση των πολιτών. Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο νησί το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο από τις υποδομές του νοσοκομείου του Αργοστολίου.

Πρέπει οι Κεφαλονίτες και οι τουρίστες που βρίσκονται στο Ληξούρι και στις γύρω περιοχές να αισθάνονται ασφαλής. Πρέπει να αναπτύξουμε την περιφέρεια και να δώσουμε στους κατοίκους του Ληξουρίου, την ασφάλεια που δικαιούνται. Για την ζωή τους και την σωματική τους ακεραιότητα, τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.

Σε ένα κράτος δικαίου, η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου, δεσμεύομαι να επαναλειτουργήσει αυτόνομα ο λιμενικός σταθμός του Ληξουρίου, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της Παλλικής χερσονήσου.Ακόμα και στην περίπτωση που δεν εγκριθούν τα απαραίτητα κονδύλια, έχω ήδη μεριμνήσει ώστε να αγορασθεί το απαραίτητο σκάφος με χορηγία των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κεφαλονιά.
Βικτώρια Αλεξανδράτου
Υποψήφια Βουλευτής Κεφαλονιάς | Ιθάκης

image 2019 06 28 13 01 09




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250