Εκπληκτικό video του δικτύου σπηλαίων Χιριδόνι - Σωτήρα στα Πουλάτα! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 11:10

Εκπληκτικό video του δικτύου σπηλαίων Χιριδόνι - Σωτήρα στα Πουλάτα! (video)

Ένα πραγματικά εκπληκτικό βίντεο αλιεύσαμε στο διαδίκτυο πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για την βιντεοσκόπηση των σπηλαίων του χωριού μας Χιριδόνι και Σωτήρα από την καταδυτική ομάδα του Αντώνη Γράφα σε συνεργασία με το Aquatic Dive Center του Μάκη Σωτηρόπουλου, τον Απρίλιο του 2018.

Στο αγγλόφωνο με ελληνικούς υπότιτλους βίντεο, έχουμε την ευκαιρία μέσα από μια υψηλής ευκρίνειας εικόνα να θαυμάσουμε το εσωτερικό των σπηλαίων με τον πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, τα διαυγή υφάλμυρα νερά, αλλά και για πρώτη φορά τους ενοίκους τους, ήτοι χέλια και νυχτερίδες! Στο video εμφανίζεται και ο συγχωριανός μας Πατέρας Κωνσταντίνος Φλαμιάτος ο οποίος μιλάει on camera για το εκτεταμένο δίκτυο σπηλαίων και βαράθρων, αλλά και τα περίεργα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής μας.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.grafasdiving.gr εκτός από το video και τις υπέροχες φωτογραφίες, μπορεί κάποιος να βρει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το δίκτυο των σπηλαίων Χιριδόνι και Σωτήρα και το πώς συνδέονται μεταξύ τους, ιστορικό για τις σπηλαιολογικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή από το 1951 μέχρι και τις μέρες μας, ακόμη και αναφορά στις προσπάθειες της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας σε συνεργασία με την Κοινότητα Πουλάτων το 1987, ώστε να εξερευνηθεί και να αξιοποιηθεί το σπηλαιοβάραθρο Αγγαλάκι. Επιπλέον πλούσιο υλικό από ανάλογες καταδύσεις σε σπήλαια και ναυάγια σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Αντώνη Γράφα και την ομάδα του για τη συνολική προσπάθεια ανάδειξης του υπόγειου και ενάλιου πλούτου της χώρας μας. Ταυτόχρονα, να τους ευχαριστήσουμε θερμά τόσο για την προβολή των Πουλάτων, όσο και για την ευκαιρία που μας δίνουν να επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη ανάδειξης των σπηλαίων της περιοχής μας, ιδιαίτερα τώρα που ως περιοχή κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Πως; Είτε καθιστώντας προσβάσιμα κάποια εξ αυτών στο ευρύ κοινό, όπως το σπηλαιοβάραθρο Αγγαλάκι, είτε αξιοποιώντας τα προς την κατεύθυνση της συντεταγμένης ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Κάτι τέτοιο δεν θα ενίσχυε μόνο το τουριστικό μας προϊόν, αλλά θα δημιουργούσε μεγάλη προστιθέμενη αξία τόσο στα Πουλάτα, όσο και σε ολόκληρο τον Δήμο μας.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=261&v=gN5R5gBwed0

Πηγη: www.poulatakefalonias.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ