Ιδιαίτερα Εποικοδομητική η Εκδήλωση για την ομαλή Μετάβαση του παιδιού στο Νηπιαγωγείο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 23:08

Ιδιαίτερα Εποικοδομητική η Εκδήλωση για την ομαλή Μετάβαση του παιδιού στο Νηπιαγωγείο

Κατάφερε να λύσει πολλές απορίες γονέων και εκπαιδευτικών

Σε μια προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης καθώς και στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών, των γονέων και των παιδιών, πραγματοποιήθηκε εχθές απόγευμα Δευτέρας στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ομαλή μετάβαση του παιδιού στο Νηπιαγωγείο».

Την άκρως ουσιαστική και σημαντική αυτή εκδήλωση- καθότι η φοίτηση του παιδιού στο νηπιαγωγείο αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα στη ζωή του παιδιού για τη μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του- διοργάνωσαν η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου νηπιαγωγών του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ιονίων Νήσων κ. Μαρία Βλάχου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς που εκπροσώπησε η κ. Αγγελική Τοτόλου.

Η εκδήλωση απευθύνονταν σε γονείς νηπίων και προνηπίων καθώς και σε εκπαιδευτικούς προσχολικής εκπαίδευσης. Εισηγήσεις πραγματοποίησαν οι κυρίες Μαρία Βλάχου και Αγγελική Τοτόλου, ενώ ένα σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε η κα. Κουμαριώτου συντονίστρια του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ιονίων Νήσων.

Τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους σε σχέση με τη μετάβαση αλλά και τη φοίτηση του παιδιού στο νηπιαγωγείο, μοιράστηκαν εκπαιδευτικοί και γονείς μετά το πέρας των εισηγήσεων, σε ένα κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου και ευχήθηκαν να τους δοθεί η ευκαιρία να υπάρξουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις μελλοντικά για την ενίσχυση συνεργασίας και για ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους, εκπαιδεύοντας τους πολίτες του αύριο.

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου

DSC 0019

DSC 0019

DSC 0019

DSC 0019

DSC 0019

DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019DSC 0019




00 inkefalonia general ad 300X250