Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τριτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 18:31

Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τριτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε

Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων Παροχής ΧρηματικώνΒοηθημάτων σε Τρίτεκνες και Πολύτεκνες Μητέρες έτους 2019, ξεκίνησε Τετάρτη 5/6/2019 και θα τελειώσει την Δευτέρα 24/6/2019.

Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή, χρηματικού βοηθήματος ύψους επτακοσίων ευρώ (700 ε) σε κάθε μία από τις  τέσσερις  χιλιάδες (4.000) τρίτεκνες μητέρες και χιλίων ευρώ (1.000 ε) σε κάθε μία από τις χίλιες (1.000) πολύτεκνες μητέρες από όλες τις περιοχές της χώρας.

Από την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, θα προκύψει το αρχείο των 4.000 τρίτεκνων και των 1.000 πολύτεκνων κληρωθέντων δικαιούχων.

 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

 Οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες οι οποίες:

  1. Είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2018) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
  2. Έχουν, κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων, οι μεν τρίτεκνες μητέρες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες μητέρες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε Ι.Ε.Κ ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου 2019, ανεξάρτητα από τον μήνα γέννησης.

Όλα τα ανωτέρω πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Στους δικαιούχους δεν περιλαμβάνονται τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες με τέκνα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (πχ. ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κλπ.) ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος προσέρχεται  σε οποιοδήποτε ΚΕΠ  προσκομίζοντας:

  1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) της ιδίας, καθώς και των προστατευόμενων μελών της (π.χ βεβαίωση ΑΜΚΑ, κλπ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) ασφαλισμένου ή συνταξιούχου (για όσους δικαιούχους έχουν αριθμό μητρώου, δεδομένου ότι οι νέοι ασφαλισμένοι-συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) δεν έχουν αριθμό μητρώου)
  2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
  3. Ατομικό βιβλιάριο του πατέρα/συζύγου σε περίπτωση που το δικαίωμα έμμεσης ασφάλισης των τέκνων προέρχεται από τον ασφαλισμένο ή συνταξιούχο στον ΕΦΚΑ/(ΟΓΑ) πατέρα/σύζυγο.
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  5. Διαζευκτήριο ή συμφωνητικό (αφορά διαζευγμένες ή εν διαστάσει μητέρες) από το οποίο να προκύπτει ποιος γονέας έχει την επιμέλεια των παιδιών.
  6. Για τα παιδιά άνω των 18 και μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα, Βεβαίωση Ανεργίας του ΟΑΕΔ (ότι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι κατά την υποβολή της αίτησης)
  7. Για τα παιδιά άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε ΙΕΚ της ημεδαπής και δεν εκδίδεται κάρτα φοίτησης (“πάσο”), βεβαίωση Σπουδών.
  8. 8.Φωτοαντίγραφο της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (πάσο) από το οποίο προκύπτει ο αριθμός ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή (αφορά τέκνα άνω των 18 και μέχρι 24 ετών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ)
  9. 9.Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τράπεζας από το οποίο να προκύπτει ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού της τρίτεκνης ή πολύτεκνης μητέρας, ανεξαρτήτως αν η τρίτεκνη ή πολύτεκνη μητέρα είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού.
  10. Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συμμετοχής, πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται ανωτέρω, καθώς και νόμιμη εξουσιοδότηση της αιτούσας. Τρίτο πρόσωπο θεωρείται και ο σύζυγος.

                                                Αργοστόλι 05/06/2019

                                                   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                            ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ