Πότε τελικά θα φύγει το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ από το μπαστούνι; Αναπάντητο το ερώτημα του Σταύρου Σπαθή ένα μήνα μετά..

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 09:25

Πότε τελικά θα φύγει το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ από το μπαστούνι; Αναπάντητο το ερώτημα του Σταύρου Σπαθή ένα μήνα μετά..

Στο σκοτάδι παραμένει ακόμα η υπόθεση της αποχώρησης του πλοίου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ το οποίο παραμένει για πολλούς μήνες στο μπαστούνι, αλλάζοντας θέσεις και εμποδίζοντας την πρόσδεση τουριστικών σκαφών.

Πριν από ένα μήνα ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Σταύρος Σπαθής με επιστολή που είχε απευθύνει στο λιμενικό ταμείο ρωτούσε να πληροφορηθεί ως θεσμικός παράγοντας , εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες της πόλης, το χρονικό διάστημα που θα μείνει το πλοίο στο σημείο.

Δυστυχώς, ακριβώς ένα μήνα μετά δεν υπάρχει καμία απάντηση!

Σιγή ασυρμάτου για το θέμα.

 

  • Η επιστολή του Σταύρου Σπαθή στις 22/4

Κατόπιν τηλεφωνικών οχλήσεων προς το Επιμελητήριο μας κι έχοντας υποχρέωση να ενημερώσουμε τα μέλη μας και να προασπίσουμε τα συμφέροντά τους, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για ποιό χρονικό διάστημα θα παραμείνει το πλοίο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ» στο νέο σημείο του λιμένα Αργοστολίου. Το γεγονός της παραμονής στο τωρινό του σημείο, προκαλεί ανησυχία στα μέλη μας για ενδεχόμενη μόνιμη εγκατάσταση του εν λόγω πλοίου στο σημείο και μετατροπή μεγάλου μέρους του λιμένα στο οποίο είθισται να προσδένουν  θαλαμηγοί σε «ναυπηγείο».

Προς εκπλήρωση του ανωτέρω, θεωρούμε αναγκαίο να διερευνήσετε άλλα πιθανά σημεία για τη μετακίνηση του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ», όπως για παράδειγμα η μαρίνα στη περιοχή Δραπάνου, η οποία δεν χρησιμοποιείται, οπότε και οι επιχειρηματίες δεν θα ανησυχούν αφού οι θαλαμηγοί θα μπορούν να ελλιμενίζονται στη προβλεπόμενη θέση και το Λιμενικό ταμείο δεν θα απολέσει έσοδα από τα τέλη ελλιμενισμού τους. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ