Αύριο καθαρίζουμε τον Μύρτο!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 11:47

Αύριο καθαρίζουμε τον Μύρτο!

Μια δράση της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης της Coca - Cola

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και των Παγκόσμιων πρωτοβουλιών για τη μείωση των πλαστικών στο Θαλάσσιο Περιβάλλον, διοργανώνει και σας προσκαλεί στη Δράση καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις

11π.μ,  με την συμμετοχή και υποστήριξη  του Δήμου Κεφαλονιάς, του

Φορέα   Διαχείρισης   Αίνου,   Κέντρων   περιβαλλοντικής   εκπαίδευσης,

Προσκόπων, την ομάδα των δυτών Pirates Divers Club, εκπαιδευτών αλεξίπτωτου πλαγιάς (παραπέντε) και πολλών άλλων τοπικών φορέων.

Η παραλία του Μύρτου, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, επιλέχθηκε λόγω του εμβληματικού της χαρακτήρα και της φυσικής ομορφιάς της και του μεγάλου αντίκτυπου που μπορεί να επιτύχει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά της υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα της συνεχούς φροντίδας και καθαρισμού της. Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα της ενεργούς συμμετοχής στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού θα γίνεται ποιοτική και ποσοτική καταγραφή των ανακτημένων υλικών από εθελοντές και εκτός των συνηθισμένων που συλλέγονται στις παραλίες, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στη συλλογή συγκεκριμένων ή/και επικίνδυνων για τα θαλάσσια οικοσυστήματα υλικών, όπως αποτσίγαρα, μικροπλαστικά και ογκώδη αντικείμενα. Επιπλέον, θα γίνεται διαχωρισμός των υλικών σε δύο ρεύματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα συλλεχθούν θα οδηγηθούν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Πάτρας.

Ο καθαρισμός διεξάγεται στα πλαίσια του προγράμματος Zero Waste Future με χορηγούς την Coca cola Hellas, το ΣΕΔ ΣΑΝΚΕ, το ΣΕΔ ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ, την Ecoelastika, την ΕΕΑΑ, και την Combatt.

Δήλωση συμμετοχής  εδώ