«Οι Προννοι»: Θέσεις και αιτήματα προς όλους τους υποψήφιους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 10:51

«Οι Προννοι»: Θέσεις και αιτήματα προς όλους τους υποψήφιους

Σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων & Διαμερισμάτων «Οι Προννοι»

Προς όλους τους υποψήφιους

Το ΔΣ του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Οι Πρόννοι, σας εκφράζει καλή τύχη σε όλους τους υποψηφίους, ελπίζοντας ότι η συνεργασία μας θα είναι δεδομένη για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας.

Με αφορμή τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, αισθάνεται την ανάγκη να εκθέσει για μια φορά ακόμη τα βασικά και χρονίζοντα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, που δυστυχώς παραμένουν ανικανοποίητα, λόγω της κοινής πρακτικής των αυτοδιοικητικών σχηματισμών, να υπόσχονται πολλά κι όταν τους παραχωρείται η εξουσία να τα ξεχνούν, ή και να εφαρμόζουν τα ακριβώς αντίθετα.

Υπό την προϋπόθεση λοιπόν, ότι οι νέοι σχηματισμοί που θα αναδειχθούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πορευθούν με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τη δρομολόγηση λύσεων, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, σας παραθέτουμε εν συντομία τις θέσεις και τα αιτήματα μας.

1. Να δοθεί οριστικό τέλος στην τραγική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, που προσφέρεται από την πολιτεία στους πολίτες της περιοχής και να εγκατασταθεί στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής μας μόνιμος γιατρός, προκειμένου να ασκείται απρόσκοπτα το θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου στην Υγεία.

2. Είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο Πόρος-Αργοστόλι, που ταλαιπωρεί και θέτει σε κίνδυνο κατοίκους και επισκέπτες, υποβαθμίζει το Νησί μας και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια.

Να κατασκευαστεί επίσης ο δρόμος Πόρος-Ασπρογερακας που είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

3. Να καταργηθεί η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων του κλάδου μας και να θεσπιστεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με τις αρχές μιας ορθολογικής οικονομικής πολιτικής.

4. Να κατασκευαστεί άμεσα η γέφυρα Πόρου -Αράγια, με σύγχρονες προδιαγραφές, όπως ακριβώς προβλέπεται από πρόσφατη μελέτη

5. Να αναβαθμιστεί η αισθητική του Πόρου, από τα Αράγια έως το Σαρακήνικο, με αναπλάσεις και παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους.

Να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για την ανάδειξη της οικιστικής κουλτούρας της περιοχής.

6. Να αξιοποιηθεί ο αρχαιολογικός  χώρος στα Τζανάτα και με κατάλληλη προβολή να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Παράλληλα να συντηρηθούν και να χαρτογραφηθούν τα μονοπάτια που συνδέουν τους αρχαιολογικούς χώρους, ώστε να είναι επισκέψιμα από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

7. Ο δρόμος  προς το μοναστήρι της Ατρος, αιτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Ελπίζουμε, ότι η νέα δημοτική και περιφερειακή αρχή, θα λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματά μας και θα εργασθεί για την άμεση ικανοποίησή τους.

Με εκτίμηση,

Η πρόεδρος Βαβαση Μαργαρίτα,  επ/πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς