Τετάρτη, 1η Μάη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 13:04

Τετάρτη, 1η Μάη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Παλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά!

Τετάρτη, 1η Μάη, 10 πμ, συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, να δώσουν μαζικό αγωνιστικό παρών στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Την 1η Μάη τιμάμε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στο Σικάγο, στην ματωμένη πρωτομαγιά στην Ελλάδα του 1924, στη Θεσσαλονίκη το Μάη του 1936. Τιμάμε τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής και τους εκτελεσμένους και διωγμένους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών μας αναγκών. Τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κατακτούνται, με ταξική ενότητα και οργανωμένη πάλη.

Σήμερα ενώ βρισκόμαστε απέναντι σε νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, παρουσιάζεται ως «προοδευτικό», η υποταγή στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, ο μονόδρομος της ΕΕ, οι επικίνδυνοι πολεμικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ, η βαρβαρότητα των μνημονίων, των ματωμένων πλεονασμάτων, της διαρκούς εποπτείας της ΕΕ και των «αγορών», των θυσιών δίχως τέλος. Παρουσιάζεται ως «προοδευτικό» η παραίτηση του λαού από τον αγώνα για να ζει με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα, για να εξασφαλίζεται η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων.

Όμως, για το λαό και το λαϊκό κίνημα, πραγματικά σύγχρονο, προοδευτικό και ρεαλιστικό είναι ο αγώνας για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε στα χρόνια της κρίσης, για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι που παραμένουν σε πλήρη ισχύ.

Αληθινά προοδευτικό είναι το εκπαιδευτικό, το γονεϊκό και μαθητικό κίνημα  μαζί με το εργατικό κίνημα του νησιού μας να διεκδικήσει δημόσια δωρεάν παιδεία σε σύγχρονες, ασφαλείς και επαρκείς σχολικές υποδομές.

Να αντιπαλέψει, την κατάσταση διάλυσης στο κεντρικό Νοσοκομείο του Νομού στο Αργοστόλι, στο Μαντζαβινάτειο στο Ληξούρι και σε όλες τις κρατικές δομές υγείας τοπικά και να διεκδικήσει, μια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Να απαιτήσει την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης του εργοδοτικού εγκλήματος στο ΧΥΤΑ και την απόδοση των ευθυνών σε εταιρία διαχείρισης – Δήμο Κεφαλονιάς και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ως επιβλέπουσας για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας).

Να απαιτήσουμε :

  • την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών υποδομών και τις κατασκευή 5 νέων σχολικών συγκροτημάτων
  • τον επαναχαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων, των σχολείων των Μεσοβονίων, της Σκάλας, και της Αγίας  Θέκλης  και τον χαρακτηρισμό άλλων (Πάστρα)
  • την κατάργηση του νέου νόμου για το Λύκειο που καταργεί κατά μεγάλο μέρος την γενική παιδεία και υψώνει νέους φραγμούς για τα φτωχά λαϊκά στρώματα
  • 20 μαθητές στα τμήματα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας του Λυκείου-15 μαθητές στα τμήματα προσανατολισμού - 10 μαθητές στα εργαστήρια.
  • Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλο το απαραίτητο προσωπικό.
  • Πραγματική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε υποδομές και προσωπικό. Δουλειά με δικαιώματα για τη νέα γενιά.

Να μην κάνουμε βήμα πίσω από το σύνολο των διεκδικήσεών μας για όλα τα δικαιώματά μας :

  • για όλα όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια,
  • για αυξήσεις στους μισθούς μας, για την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού,
  • για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, που οδηγούν έως τα 67 χρόνια μέσα στην τάξη,
  • για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών,
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμόούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη λειτουργία του σχολείου. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα για κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό αίτημα, κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Μόνο ο αγώνας αυτός μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.       

  1η Μάη 2019: Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Όλοι στην συγκέντρωση στις 10π.μ. στο ΕΚΚΙ

                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ

                                   Ο Πρόεδρος

                           Δημήτρης Μαντζουράτος

          Η Γενική Γραμματέας    

              Σοφία Ποταμιάνου

Αργοστόλι  30-4-2019

---

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!
Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Τετάρτη, 1η Μάη, 10 πμ, συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους εργάτες και υπάλληλους του Νομού και καλεί τα σωματεία και τους συναδέλφους της δύναμης του ΝΤ να δώσουν μαζικό, ταξικό, αγωνιστικό «παρών» την Τετάρτη 1η Μάη, στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Την 1η Μάη η εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της, τιμά τους αγώνες και τους νεκρούς της, χαράζει τους στόχους για ένα ευτυχισμένο μέλλον, με ειρήνη, κοινωνική ευημερία, χωρίς εκμεταλλευτές και καταπίεση. Τιμάμε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στο Σικάγο, στην ματωμένη πρωτομαγιά στην Ελλάδα του 1924, στη Θεσσαλονίκη το Μάη του 1936. Τιμάμε τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής και τους εκτελεσμένους και διωγμένους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Το συμπέρασμα είναι ένα: τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κατακτούνται, με ταξική ενότητα και οργανωμένη πάλη.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τα ταξικά σωματεία να αντιπαλεύουν την κατάσταση διάλυσης στο κεντρικό Νοσοκομείο του Νομού στο Αργοστόλι, στο Μαντζαβινάτειο στο Ληξούρι και σε όλες τις κρατικές δομές υγείας τοπικά, να στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, να δίνουν μάχη για μια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, με πλήρη λειτουργία και μόνιμο προσωπικό που θα υπηρετεί και θα ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες. Βρίσκει, ακόμη, την εργατική τάξη να θρηνεί για το εργοδοτικό έγκλημα στο ΧΥΤΑ και να απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών σε εταιρία διαχείρισης – Δήμο Κεφαλονιάς και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ως επιβλέπουσας για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας). Να απαιτεί μέριμνα για τα παιδιά και την οικογένεια του συναδέλφου, που χάθηκε άδικα, με την αποκλειστική ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, καθώς και μέτρα για να μην επαναληφθεί το έγκλημα. Λέμε όχι στις εξορύξεις των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, σε μια περιοχή σεισμογενή με μεγάλα βάθη, που γίνεται για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων αλλά και όχι στην πράσινη ενέργεια που γίνεται πάλι για τα κέρδη με εκμετάλλευση, περιβαλλοντική υποβάθμιση και ενεργειακή φτώχεια για το λαό μας. Αντιπαλεύουμε το ΝΑΤΟ και τα επικίνδυνα παιχνίδια στην περιοχή, που έχουν στο επίκεντρο την ενέργεια και τους δρόμους της. Όλα αυτά καθώς και η πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία, για να μονιμοποιηθούν τώρα οι συμβασιούχοι συνάδελφοι στην παιδεία, στους ΟΤΑ και αλλού, για τη συνταξιοδότηση στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες και στο 80% του τελευταίου μισθού, για την κάλυψη των απωλειών από τις μακροχρόνιες μνημονιακές πολιτικές και μισθούς που να εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, για δημόσια δωρεάν παιδεία και πρόνοια, σημαίνουν σύγκρουση με την ΕΕ, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις δυνάμεις που υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου για την κερδοφορία και την ανάπτυξη. Σημαίνουν σύγκρουση με το μακρύ χέρι τους σε επίπεδο τοπικής διοίκησης είτε στους δήμους είτε στην Περιφέρεια.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων εργατών και υπαλλήλων δεν μπορεί να γίνει χωρίς ανασυγκροτημένο ισχυρό κίνημα, με πόδια στους τόπους δουλειάς. Γι’ αυτό παίρνουμε καθαρή θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και λέμε όχι σε ένα συνέδριο με νόθους και εργοδοτικούς. Η ύπαρξη και η λειτουργία του ΠΑΜΕ, ως πόλος συσπείρωσης συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών, αποτελεί ιστορική κατάκτηση που πρέπει να ενισχυθεί για να δυναμώσει η ίδια η δύναμη και η αποτελεσματικότητα της εργατικής τάξης.

Ζήτω η 1η Μάη, μέρα αγώνα και ανυπακοής!

Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

Το σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, να δίνει ελπίδα, να είναι οδηγός και να φωτίζει το δρόμο μας.

Αργοστόλι 29/04/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου




00 inkefalonia general ad 300X250