Όταν το Νοσοκομείο νοσεί (2)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 09:02

Όταν το Νοσοκομείο νοσεί (2)

Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ...  

Για άλλη μια φορά η βουλευτής μας  επιβεβαιώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο του νοσοκομείου, αλλά και της υγείας, μάλλον όμως εκ του μακρόθεν και βεβαίως απαθής, πώς αλλιώς να εξηγηθεί η ανακοίνωση του γραφείου της.

   Με λύπη μας επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το αδιάφορο και άχρωμο πολιτικάντικο κείμενο της ανακοίνωσης του γραφείου της δεν το έχει επεξεργαστεί η ίδια, όπως προφανώς θα έπρεπε, αλλιώς πώς να εξηγηθεί η αντιφατικότητα των σκέψεων που εκφράζονται στο ίδιο το κείμενο.

Αναφέρεται λοιπόν στην ανακοίνωση του γραφείου της το εξής :

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν προέκυψε στις μέρες μας, καθώς επί έξι χρόνια είχαν παγώσει οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, ενώ παράλληλα είχαμε μόνο αποχωρήσεις. Η σημερινή κυβέρνηση ήταν η μόνη που στα χρόνια των μνημονίων έκανε μαζικές προσλήψεις στο χώρο της υγείας μέσω διαγωνισμών Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου να «μείνει όρθιο» το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να σταματήσει η επέλαση των ιδιωτών.

   Σημαντικό ερώτημα : πια είναι εκείνα τα έξι ακατανόμαστα χρόνια;

  • Αν είναι πριν αναλάβετε την εξουσία δεν μας ενδιαφέρουν γιατί είναι πολύ μακρινά, σχεδόν προχριστιανικά, και δεν επηρεάζουν το παρόν, αφού έχουν παρελάσει στο πηγεμό και στην αποχώρηση για το νησί πολλές δεκάδες ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τότε.
  • Αν πάλι είναι μέσα στα δικά σας χρόνια εξουσίας τότε γιατί με παραδόπιστο τρόπο στην επόμενη πρόταση του κειμένου της ανακοίνωσης λέτε ότι κάνατε μαζικές προσλήψεις στο χώρο της υγείας;

   Γνωρίζουμε πράγματι ότι έγιναν από τον Οκτώβριο του 2015 περισσότερες από 1600 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και περισσότερες από 4500 λοιπό προσωπικό, το θέμα είναι όμως ότι: εξακολουθούμε να είμαστε με το μισό προσωπικό σε ιατρούς και νοσηλευτές παρά τις όποιες προσλήψεις, αυτό το γνωρίζετε;

   Επομένως άνθρακες ο θησαυρός, πως για όλα φταίει ότι δεν γίνονταν στο παρελθόν προσλήψεις, αφού και οι ίδιοι αυτοαναιρείστε.

   Αν πάλι για όλα αυτά όμως έφταιγε η νησιωτικότητα τότε, γιατί δεν δημιουργήσατε τόσο καιρό κίνητρα;

 Ή γιατί δεν κάνετε προκηρύξεις θέσεων ιατρών μόνο νησιωτικών νοσοκομείων, μιας και οι θέσεις προκηρύσσονται κατά το δοκούν του Υπουργείου απολύτως σύμφωνα με το νόμο.

   Σήμερα δε αν ο σκοπός σας είναι να επανδρώσετε με επικουρικούς ιατρούς προκειμένου να καλυφθούν τουλάχιστον οι άμεσες ανάγκες ειδικά ενόψει καλοκαιριού, γιατί δεν παίρνετε μέσα από τον κατάλογο της 6ης ΥΠΕ σύμφωνα με το νόμο έναν από τους 13 χειρουργούς, ή ένα από τους 5 καρδιολόγους και να τους φέρετε σε μια μέρα; (για την ακρίβεια του νόμου 7 ημέρες).

   Μήπως προέχουν οι μικροεξυπηρετήσεις των διοικητών της 6ης ΥΠΕ, ή οι μικροεξυπηρετήσεις πολιτικών που περιστοιχίζουν αυτούς;

   Αλλιώς εξηγήστε στο κόσμο γιατί δεν εφαρμόζετε το νόμο  (Υπουργική απόφαση) (Α2α/Γ.Π.οικ.42873 (ΦΕΚ 1078/Β) ως έχει,  που λέει:

Ιατρός που δεν αποδέχεται την τοποθέτησή του σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή αποκεντρωμένη οργανική μονάδα ή αποκεντρωμένη μονάδα της Υγειονομικής Περιφέρειας ή την Κεντρική Υπηρεσία και τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ, που έχει επιλέξει, μεταφέρεται στην τελευταία θέση του καταλόγου της ειδικότητάς του, εφόσον υποβάλλει σχετική αίτηση.

Σε περίπτωση που αποποιηθεί την τοποθέτησή του και δεύτερη φορά ή παραιτηθεί από τη θέση της πρόσληψής του, δεν έχει το δικαίωμα επανεγγραφής στον κατάλογο εάν δεν παρέλθει διετία από την παραίτηση ή την αποποίησή του.

   Επομένως είστε καθόλα αδικαιολόγητοι, παντελώς αδιάφοροι, γνωρίζετε όμως ότι είστε υπεύθυνοι απέναντι στην κοινωνία για ότι συμβεί;

Και καταλήγετε να διατυμπανίζεται το χιλιοειπωμένο :  οι Υπουργοί διαβεβαίωσαν ότι οι 2.500 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας (1.000 γιατροί και 1.500 νοσηλευτές) προχωρούν κανονικά.

Και πρέπει να είναι αλήθεια, ή καλοπροαίρετα το πιστεύουμε!

Σημαντικά ερωτήματα :  - πόσοι ιατροί και νοσηλευτές από αυτούς θα έρθουν              

                                          στο νοσοκομείο μας;

                                       - πότε θα έρθουν;

Σ αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσετε!

   Αλήθεια νομίζετε ότι με αυτές τις ανακοινώσεις θα χαλιναγωγήσετε ιατρούς νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που έχει ξεσηκωθεί;

   Τελευταίο αφήσαμε το άλλο πυροτέχνημα δηλαδή την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των κτιρίων του νοσοκομείου και μάλιστα μέσω χρηματοδότησης του Ιδρύματος Γ. & Μάρης Βεργωτή και Περιφέρειας Αττικής αντίστοιχα.

   Καλά!!! τώρα ανακαλύψατε το χάλι των κτιρίων του νοσοκομείου;

Τόσα χρόνια από το σεισμό (πέρα από τις φθορές του χρόνου) που βρισκόσασταν;

Υπάρχει ευθύνη για την ολιγωρία αυτή;

    Η σημερινή διοίκηση του νοσοκομείου τα γνωρίζει όλα αυτά;

Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες πολιτικές, ποινικές οι όποιες άλλες είναι.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ                




00 inkefalonia general ad 300X250