Σύσκεψη στη Βουλή για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 12:58

Σύσκεψη στη Βουλή για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας

Ανακοίνωση της Βουλευτή Αφροδίτης Θεοπεφτάτου 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και έχουμε συνεχή επικοινωνία με όλα τα μέρη του σε μια προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενούς του και, κυρίως, τους ασθενείς.

Σε συνέχεια των συνεχών συζητήσεων και διαβουλεύσεων πραγματοποιήθηκε χθες μία σύσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, παρουσία του Υπουργού Ανδρέα Ξανθού και του Αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη, με τη Βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον  Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Δημήτρη Κωστακιώτη, το Διοικητή του Γ.Ν.Κ. Νίκο Βιβλάκη, τον Υποδιοικητή Δημήτρη Δημουλιό, και το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν.Κ., Σοφία Αράβου-Παπαδάτου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της στελέχωσης των δομών  Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα έλλειψης προσωπικού των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των αγροτικών ιατρείων των νησιών μας. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν προέκυψε στις μέρες μας, καθώς επί έξι χρόνια είχαν παγώσει οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, ενώ παράλληλα είχαμε μόνο αποχωρήσεις.

 Η σημερινή κυβέρνηση ήταν η μόνη που στα χρόνια των μνημονίων έκανε μαζικές προσλήψεις στο χώρο της υγείας μέσω διαγωνισμών Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου να «μείνει όρθιο» το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να σταματήσει η επέλαση των ιδιωτών. Η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα και δημιουργεί παρενέργειες σ’ αυτήν την εθνική προσπάθεια, καθώς αρκετοί διαγωνισμοί πρόσληψης προσωπικού κατέληξαν άγονοι, γιατί οι ιατροί, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό προτιμούν τις μονάδες υγείας που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα.

Επίσης αναφέρθηκαν στην ανάγκη επισκευών των κτιρίων των δύο νοσοκομείων, που πρόκειται να αποκατασταθούν άμεσα μέσω χρηματοδότησης του Ιδρύματος Γ. & Μάρης Βεργωτή και Περιφέρειας Αττικής αντίστοιχα.

 Εν κατακλείδι, οι Υπουργοί διαβεβαίωσαν ότι οι 2.500 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας (1.000 γιατροί και 1.500 νοσηλευτές) προχωρούν κανονικά και έδωσαν κατευθύνσεις για την άμεση πλήρωση θέσεων στα νησιά μας με επικουρικό προσωπικό  λόγω των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και για την κάλυψη με μόνιμες θέσεις των πάγιων αναγκών των μονάδων Υγείας.

Αθήνα, 20 Απριλίου 2019    
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Γραμματέας Κ.Ο.  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ