Το ΚΚΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το εργατικό δυστύχημα στο ΧΥΤΑ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 15:20

Το ΚΚΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το εργατικό δυστύχημα στο ΧΥΤΑ

Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα που πραγματοποιήθηκε χθές το πρωί στο ΧΥΤΑ Κεφαλονιάς και εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συνάδελφου .

Το θανατηφόρο έγκλημα με τον τραγικό θάνατο του 40χρονου, πατέρα τριών παιδιών, προσθέτει στον αιματηρό κατάλογο ένα ακόμα θύμα, αποτέλεσμα των εργολαβιών, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων ασφάλειας.

Αυτή είναι η "νέα εποχή" της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης και του τέλους των μνημονίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μπροστά στο μέγιστο δυνατό κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων δεν λογαριάζει ούτε την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Είναι συνώνυμη της εντατικοποίησης της δουλειάς, της υπερεκμετάλλευσης, της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων και μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, της ενίσχυσης της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ  καλεί τους εργαζόμενους σε ένταση της πάλης για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για να μην θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και εργασιακά δικαιώματα».