Εξαιρετική η εκπαιδευτική Ημερίδα στον «Κέφαλο»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 13:47

Εξαιρετική η εκπαιδευτική Ημερίδα στον «Κέφαλο»

Επιστημονική και Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου με θέμα τους ηλεκτρονικούς κινδύνους για παιδιά και νέους.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν σχετικά με τους προβληματισμούς, τους ηλεκτρονικούς κινδύνους, τους τρόπους και τις τεχνικές αντιμετώπισής τους.

Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, η κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ο Α/Περιφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης καθώς και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς.

Ο κ. Γιάννης Πανούσης π. Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης μεταξύ άλλων στην εισήγησή του τόνισε ότι ο εικονικός κόσμος πολλές φορές είναι πιο φιλικός από τον πραγματικό. Την ψευδή εικόνα για την κοινωνία ή τον κόσμο δεν τη διαμορφώνουν τα παιδιά από τα media. Οι κανόνες πίσω από την οθόνη δεν βρίσκονται μέσα στην οθόνη, αλλά στο μυαλό μας. Έτσι λοιπόν, οι παιχνιδομηχανές δεν θα γίνουν εγκληματογόνες, αν δεν εφοδιάσουμε εμείς το χέρι των παικτών με πραγματικό όπλο και όχι με τηλεκοντρόλ.

Το παιδί δεν γίνεται καλό ή κακό βλέποντας μία ταινία ή παίζοντας ένα video game. Πρέπει να συντρέχουν και άλλοι παράγοντες.

Εξάλλου καταλήγοντας είπε ότι η ζωή είναι αυτή που διδάσκει και όχι η οθόνη. Η συμπεριφορά των γονέων των δασκάλων και των φίλων. Τα τηλεοπτικά πρότυπα έχουν σχετική επιρροή. Τα πρότυπα ζωής είναι αυτά που ασκούν τη μεγαλύτερη επίδραση.

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου 

DSC 0024DSC 0024DSC 0024DSC 0024DSC 0024DSC 0024DSC 0024DSC 0024DSC 0024DSC 0024DSC 0024DSC 0024




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250