ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ: Κόκκινος Συναγερμός για την υγεία στο Νόμό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 09:18

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ: Κόκκινος Συναγερμός για την υγεία στο Νόμό

Συμπολίτες και συμπολίτισσες μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελιξεις στο χώρο της Υγείας στο νησί μας έρχεται η στιγμή να πάρουμε εμείς την ευθύνη του αγώνα  για την επίλυση του προβλήματος.

Αρκετό καιρό πίσω αν ανατρέξουμε είχαμε επισημάνει και εμείς(18/4/15- 23/6/18- 7/9/18- 7/11/18- 13/12/18- 2/2/19) μαζί με άλλους φορείς του νησιού τα πολλά και μεγάλα προβλήματα στις δομές υγείας.

Είχαμε τονίσει την επικινδυνότητα των συνθηκών: Η προσπάθεια του εργαζομένων ( γιατρών, νοσηλευτών ) ξεπερνούσε τα φυσικά όριά τους. Η ζωές των νοσηλευόμενων γινόταν επισφαλείς. Οι υλικοτεχνικές υποδομές υπό κατάρρευση.

Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν οι αιτίες που δημιούργησαν και επιδεινώνουν αυτές τις συνθήκες, τις έχουμε επισημάνει και εμείς,  χωρίς  όμως να πιστέψουμε πως δεν τις γνωρίζουν οι αρμόδιοι πολιτικοί και  πολιτειακοί παράγοντες (δήμαρχος, διοικητής Γ.Ν.Κ., διοικητής 6η ΥΠΕ, περιφερειάρχης, βουλευτής, υπουργός υγείας).

Εκείνο το στοιχείο όμως που γιγαντώνει την επικινδυνότητα και που είναι σημείο των καιρών, είναι ότι στον «ετοιμοθάνατο ασθενή» που είναι η Υγεία στο νησί εμφανίζονται «αλμπάνηδες θεραπευτές» που με εγκληματικό θράσος φωτογραφίζονται δίπλα του και υπόσχονται πως ΘΑ τον θεραπεύσουν! 

Τούτην την ώρα δεν πρέπει να πιστέψουμε κανέναν συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Τούτην την ώρα να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την ευθύνη του αγώνα και τις πρωτοβουλίες στα χέρια μας.

Να είμαστε έτοιμοι όταν κληθούμε να κατεβούμε στο δρόμο!  Σε κινητοποιήσεις που όμοιες δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος μας!   Τώρα θα παρακάμψουμε τυχαίους, κομπογιαννίτες της πολιτικής και με αποφασιστικές κινήσεις , ανυποχώρητα θα προχωρήσουμε μέχρι την οριστική λύση. 

Αγωνιστήκαμε να γίνει πάνδημο το αίτημα για άρτιες δομές υγείας στο νομό μας. Φαίνεται η πολιτεία να μην καταλαβαίνει την αγωνία μας και την αγανάκτησή μας!

Πρέπει αυτήν τη μάχη να την κερδίσουμε!

Καλούμε φορείς και σωματεία, κινήσεις και ομάδες πολιτών, μεμονωμένους πολίτες όπου και αν βρίσκονται στο νησί να είναι σε ετοιμότητα!

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στις δομές υγείας πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τέλος σ’αυτό το αίσχος που τα τελευταία χρόνια θέτει σε ομηρεία τις ζωές μας!

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250