Δράσεις 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου «Ιωσήφ Μομφερράτος» στα πλαίσια της σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 18:30

Δράσεις 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου «Ιωσήφ Μομφερράτος» στα πλαίσια της σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού

To 2o Γυμνάσιο Αργοστολίου ΄΄Ιωσήφ Μομφερράτος΄΄ συμμετείχε με πλήθος  δράσεων στην Πανελλαδική Εκστρατεία - που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας- ΄΄ Let’s Do it Greece’’ που πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη.

Η συμμετοχή σε εθελοντικά προγράμματα και δράσεις, λειτουργεί ως εργαλείο διαπαιδαγώγησης και εξοικείωσης των παιδιών με την κουλτούρα του ενεργού πολίτη που ενδιαφέρεται για ό, τι συμβαίνει γύρω του, επιδιώκοντας συνειδητά την ενασχόλησή του με τα κοινά.

 Ο στόχος είναι να μυήσουμε τα παιδιά στη χαρά της προσφοράς, του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης και να τα προετοιμάσουμε ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα τόσο των συνανθρώπων τους όσο και τη δική τους.

Kαλούμαστε  μέσα από παρόμοιες δράσεις να ενισχύσουμε τα αντανακλαστικά τους, όσον αφορά την περιφρούρηση των αξιών της αλληλεγγύης, της επιείκειας στον αδύνατο, της ανοχής στο διαφορετικό, της γενναιοδωρίας, της καλοσύνης , της αυτενέργειας. Αξίες που καθιστούν τον καθένα από εμάς άνθρωπο...

Αξονας:  Συνάνθρωπος

  • Οι μαθητές / -τριες της Α΄ τάξης με τρείς συνοδούς καθηγητές επισκέφθηκαν το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου (΄Αγιος Ανδρέας - Μηλαπιδιά) και συζήτησαν με τους ηλικιωμένους που ζουν εκεί.

https://www.letsdoitgreece.org/activities/4659

  • Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο ‘Σωτήρ’ όπου ομάδα μαθητών μας θα συμμετέχει σε σκυταλοδρομία ανάγνωσης παραμυθιού για τα παιδιά του ορφανοτροφείου. Eπίσης θα μοιραστούν στα παιδιά πασχαλινές λαμπάδες και κουλουράκια. https://www.letsdoitgreece.org/activities/4658
  • Εντός των ημερών θα προβληθεί ταινία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα παιδιά – πρόσφυγες.

https://www.letsdoitgreece.org/activities/4661

Αξονας : Κοινότητα

Οι μαθητές / -τριες της Γ΄ τάξης του σχολείου με τρεις συνοδούς καθηγητές πραγματοποίησαν πολιτιστική διαδρομή στο παλιό οινοποιείο Τουλ ( Βινάριες), στους παλιούς αλευρόμυλους και στο μνημείο των Ιταλών της Μεραρχίας Άκουϊ, που είχαν σφαγιαστεί από τους Γερμανούς.

Ο κ. Γεράσιμος Μπάλλας πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου, πρώην Δ/ντης της Τράπεζας της Ελλάδας (Υποκ/μα Αργοστολίου) , αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών και συγγραφέας ξενάγησε εθελοντικά με υποδειγματικό τρόπο τους μαθητές /- τριες στη διαδρομή αυτή. Τον ευχαριστούμε θερμά που μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία με τους μαθητές μας.https://www.letsdoitgreece.org/activities/4660

Αξονας : Φιλοζωία

  • Ομάδα 18 μαθητών του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Αδέσποτων DORIS- Α.R.Κ. Η δράση είχε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την περιποίηση και προστασία των αδέσποτων ζώων.

https://www.letsdoitgreece.org/activities/4657

Αξονας : Περιβάλλον

  • Ξεκίνησε η προβολή του βραβευμένου κινέζικου ντοκυμαντέρ Plastic China το οποίο εξασφαλίσαμε μετά την επικοινωνία μας με την Plastic Free Greece. Οι προβολές θα συνεχιστούν ώστε να επωφεληθούν όλα τα τμήματα του σχολείου από την δράση.To ντοκυμαντέρ έχει διάρκεια 50 λεπτά και η προβολή του έχει στόχο να  ενημερώσει τους μαθητές μας για το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης  και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας ώστε να αναλάβουν δράση κατά της χρήσης πλαστικών. https://www.letsdoitgreece.org/activities/4663
  • Από την αρχή της σχολικής χρονιάς δημιουργήθηκαν σε όλες τις τάξεις του σχολείου αυτοσχέδιοι κάδοι ανακύκλωσης όπου συγκεντρώνονται χαρτί και πλαστικά καπάκια.

https://www.letsdoitgreece.org/activities/4665

Οι δράσεις συνεχίζονται....




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250