Ο Φορέας Διαχείρισης Αίνου συμμετείχε στον καθαρισμός της Γέφυρας De Bosset και στο αλσύλλιο του Δραπάνου (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 12:49

Ο Φορέας Διαχείρισης Αίνου συμμετείχε στον καθαρισμός της Γέφυρας De Bosset και στο αλσύλλιο του Δραπάνου (εικόνες)

Κατά την Πανελλαδική Εθελοντική Δράση «Let’sdoitGreece 2019»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου συμμετείχε την Κυριακή 7 Απριλίου, για άλλη μια χρονιά, στην Πανελλαδική Εθελοντική Δράση “Lets do it Greece 2019” καθαρίζοντας τη Γέφυρα De Bosset και τα αλσύλλια στην είσοδο της, από την περιοχή του Δραπάνου. Η δράση έγινε σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας , κ. Δημήτριο Ζαβιτσιάνο, το 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου και τη  Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κεφαλονιάς.

Αρχικά, το προσωπικό του Φορέα ενημέρωσε τους εθελοντές για τον υγρότοπο του Κουτάβου και τη σημασία του. Εν συνεχεία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τον όγκο των απορριμμάτων που ρυπαίνουν τόσο τη στεριά, όσο και τη θάλασσα, αφού μόνο από την περιοχή αυτή το αυτοκίνητο του Δήμου Κεφαλονιάς, χωρητικότητας ενός τόνου, γέμισε 3 συνεχόμενες  διαδοχικές φορές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, το Διευθυντή, τους συνοδούς καθηγητές και τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου, το 1ο Σύστημα Προσκόπων καθώς και τους υπόλοιπους εθελοντές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Κεφαλλονιάς και στην εταιρεία Sanitas για την ευγενική χορηγία των υλικών μέσων για την πραγματοποίηση της συλλογής των απορριμμάτων, όπως επίσης στον υπάλληλο του Δήμου κ. Μιχάλη Στεφανάτο για την πολύτιμη βοήθειά του.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του

Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Δρ. Γεώργιος Δρακάτος

Δ/ντής Ερευνών

Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

DSCN0233DSCN0233DSCN0233DSCN0233DSCN0233DSCN0233DSCN0233DSCN0233DSCN0233DSCN0233DSCN0233




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ