Μικέλης Μαφρέδας: Το φθαρμένο και «ένοχο» για την υγεία μας δίκτυο αμιαντοσωλήνων

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 12:43

Μικέλης Μαφρέδας: Το φθαρμένο και «ένοχο» για την υγεία μας δίκτυο αμιαντοσωλήνων

Τον τίτλο τον δανείστηκα από ένα φυλλάδιο που μοίρασε πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Κεφαλονιάς σχετικά με την ύδρευση του Αργοστολίου. Ενώ το διάβαζα ξαφνικά τρόμαξα!!!

Το φθαρμένο και «ένοχο» για την υγεία μας δίκτυο αμιαντοσωλήνων έγραφε...

Και εγώ αλλά και χιλιάδες συμπολίτες μας που πίνουμε νερό που μεταφέρεται από τους ένοχους αμιαντοσωλήνες αναρωτιόμαστε, νοιώθουν κάποιες ενοχές οι υπεύθυνοι του Δήμου μας που μελέτες που είχαν συντάξει οι Δήμαρχοι της Λειβαθούς, σχετικά με την αντικατάσταση των δυκτίων διανομής νερού από αμιαντοσωλήνες, τις άφησαν τόσα χρόνια στα συρτάρια, δεν τις τροποποιήσαν , δεν τις αξιοποιήσαν ενώ υπήρξαν προγράμματα για ανάλογα έργα που δεν έγιναν ποτέ;

Λακήθρα, Πεσσάδα, Κεραμειές, Σπαρτιά και άλλες περιοχές και οικισμοί είναι περικυκλωμένες από φθαρμένα και «ένοχα» για την υγεία μας δίκτυα αμιαντοσωλήνων.

Το νερό θέλει αυτοδιοικητική επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση. Εδώ δεν υπήρξε. Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι η Δημοτική μας παράταξη με επικεφαλής τον Θεόφιλο Μιχαλάτο θα έχουμε ως απόλυτη προτεραιότητα την απαλλαγή από τα «ένοχα», για την υγεία μας δίκτυα αμιαντοσωλήνων μεταφοράς νερού. Η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι προϋπόθεση ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν  πρόσβαση σε άφθονο και καλής ποιότητας νερού σε φθηνή τιμή.

Το νερό δεν είναι μόνο δημόσιο αγαθό, αλλά αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.

Με την ψήφο των συμπολιτών μας στις 26 Μαΐου θα έχουμε ένα νέο ξεκίνημα για τον νεοσύστατο Δήμο Αργοστολίου για τον τόπο μας.

Μικέλης Μαφρέδας

IMG 20190330 124811IMG 20190330 124811IMG 20190330 124811IMG 20190330 124811

Σπαρτιά Μάρτης 1995- Ανόρυξη γεώτρησης με πίστωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά από 24 χρόνια η Τ.Κ. Σπαρτιών τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρετεί σχεδόν οριακά σε επάρκεια νερού.

Είναι μια από τις περιοχές που πρέπει να εξετασθεί η δυνατότητα διάνοιξης νέας συμπληρωματικής γεώτρησης.




00 inkefalonia general ad 300X250