Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Ωρομισθίων – Ανέργων Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Παράσταση διαμαρτηρίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 09:36

Επιτροπή Αγώνα  Αναπληρωτών – Ωρομισθίων – Ανέργων Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Παράσταση διαμαρτηρίας

Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Ωρομισθίων – Ανέργων Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης Συναδέλφισσα/Συνάδελφε, στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 25/10/2012, 8 μ.μ. τονίστηκε η σημασία των νέων αντιλαϊκών μέτρων όσον αφορά την εκπαίδευση. Η αύξηση του ωραρίου, οι νέες συγχωνεύσεις, οι εξαγγελίες – στόχοι για μηδενικές προσλήψεις αναπληρωτών το σχολικό έτος 2013-14 οδηγούν ουσιαστικά, στη μόνιμη απόλυση των αναπληρωτών - ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

Μέσα στους βασικούς στόχους πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μαζικούς διορισμούς, ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, 12χρονο σχολείο για όλους, 2χρονη προσχολική αγωγή, δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο σχολείο δεν μπορεί να λείψουν οι στόχοι πάλης για την ανακούφιση των εργαζομένων, όπως για σίτιση και στέγαση των αναπληρωτών – ωρομισθίων.

Μετά από ανοιχτό δημόσιο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, πραγματοποιήθηκε αγωνιστική παρέμβαση – παράσταση στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, με τη συμμετοχή και εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ από το χώρο της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης. Τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τη σίτιση, τη στέγαση και τη μετακίνηση των αναπληρωτών – ωρομισθίων και νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών που κατάγονται από άλλα μέρη της Ελλάδας και μένουν στο νοίκι. Στην παράσταση υπήρξε δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή ότι θα μελετήσει λύσεις για εξεύρεση χώρων που θα διατεθούν στους εκπαιδευτικούς, καθώς και ότι θα παρέμβει για το θέμα των εισιτηρίων σε ΚΤΕΛ – καράβια. Για το θέμα της σίτισης ανακοινώθηκε, μετά από συνεννόηση του Αντιπεριφερειάρχη με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ότι υπάρχει η δυνατότητα για ΑΜΕΣΗ σίτιση των συναδέλφων (αναπληρωτών και μονίμων των κατηγοριών που αναφέραμε), στις λέσχες του ΤΕΙ (Αργοστόλι και Ληξούρι), με 1,5-2 €.

Εφόσον δόθηκαν λίστες, στα γραφεία του Αντιπεριφερειάρχη, με τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας για τη σίτιση και ακόμα το θέμα δεν προχώρησε καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές – ωρομισθίους αλλά και μόνιμους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26/10/2012 13:00 στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Αργοστόλι 25/10/2012

Η Επιτροπή Αγώνα