Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: «Να κατατεθούν τα στοιχεία του πλοίου που θα αντικαταστήσει το “Επτάνησος”»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 22:45

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: «Να κατατεθούν τα στοιχεία του πλοίου που θα αντικαταστήσει το “Επτάνησος”»

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών(ΣΑΣ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα Πέμπτη 25/10/2012, η οποία έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παραβρέθηκε η βουλευτής του νομού και ο δημοτικός σύμβουλος από την Ιθάκη, κ. Αθανάσιος Λιβιτσάνης. Η κα. Θεοπεφτάτου κατά την ενεργή παρουσία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Δε μας προκαλεί καμία έκπληξη η αποχώρηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία είχε ήδη προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών όπως στην απομάκρυνση του Ε/Γ-Ο/Γ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, στην αύξηση των εισιτηρίων των οποίων το αντίτιμο προσέγγιζε αυτό που χρειάζεται να καταβάλει κάποιος για να ταξιδέψει από τον Πειραιά προς την Κρήτη με τη διαφορά ότι αυτό αντιστοιχεί στην τριπλάσια απόσταση, και στη μείωση των δρομολογίων.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μετά από τριάντα πέντε χρόνια δραστηριοποίησης στα νησιά μας, η εν λόγω εταιρεία αποχωρεί χωρίς να προχωρήσει σε καμία δημόσια συζήτηση».

Επιπροσθέτως, η βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης δήλωσε απευθυνόμενη προς τα μέλη του συμβουλίου ότι «Εφόσον δεχθείτε την αποχώρηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ, ζητάμε να κατατεθούν τα στοιχεία του πλοίου που θα το αντικαταστήσει(τεχνικά χαρακτηριστικά, στοιχεία ναυσιπλοΐας κτλ), ώστε να εκτιμηθεί αν θα προκύψει πλοίο με ισοδύναμα τουλάχιστον χαρακτηριστικά και αξιοπλοΐα, αλλά να μας πληροφορήσετε επίσης για το αν κατά τους χειμερινούς μήνες θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι δυνατότητες προμήθειας καυσίμων, μεταφοράς ασθενοφόρου κ.α.».

Από το γραφείο της Βουλευτή