Ημερίδα ερευνητικών ανακοινώσεων από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 14:27

Ημερίδα ερευνητικών ανακοινώσεων από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο των δράσεών του με σκοπό τη διεύρυνση της γνωσιακής βάσης για τα Επτάνησα, διοργανώνει Ημερίδα παρουσίασης δύο ερευνητικών προγραμμάτων του που έχουν σχέση με την τοπική κοινωνία.

Α. Φοιτητική ζωή σε ένα πολυνησιωτικό Ίδρυμα:
Ο φοιτητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Εφαρμογών Αγησίλαος Κονιδάρης
Θα αναλυθούν τα ευρήματα της πρωτογενούς έρευνας που διεξήχθη στους φοιτητές του Ιδρύματός μας σε σχέση με τα προβλήματα της καθημερινότητας και της φοιτητικής ζωής και θα παρουσιαστούν προτάσεις πολιτικής για τη βελτίωση των συνθηκών και την ενίσχυση της παρουσίας των φοιτητών στην τοπική κοινωνία.

Β. Προώθηση των τοπικών προϊόντων των Ιονίων Νήσων
στην εγχώρια και διεθνή αγορά


Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Κωνσταντίνος Μάττας
Θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν τα πρώτα ευρήματα από τη μελέτη για τα τοπικά Επτανησιωτικά προϊόντα. Ειδικότερα, θα αναλυθεί η συμβολή τους στην τοπική κοινωνία και οικονομία, οι προοπτικές τους, ενώ έμφαση θα δοθεί στα προϊόντα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στους τρόπους που θα μπορούσαν να προωθηθούν καλύτερα, αλλά και οι δυσκολίες των επιχειρήσεων παραγωγής και μεταποίησης τοπικών προϊόντων.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα. Συγκεκριμένα:

Στην Κεφαλονιά, η Ημερίδα θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος του Αργοστολίου. Η πρώτη παρουσίαση ξεκινά στη 1:30 μ.μ. και η δεύτερη στις 2:30 μ.μ.


Στη Ζάκυνθο, η Ημερίδα θα λάβει χώρα την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (πλ. Κάλβου 2). Η πρώτη παρουσίαση ξεκινά στις 5 μ.μ. και δεύτερη στις 6 μ.μ.


Στη Λευκάδα, η Ημερίδα θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Α6 του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Φιλοσόφων και Τζεβελέκη). Η πρώτη παρουσίαση ξεκινά στις 5 μ.μ. και δεύτερη στις 6 μ.μ.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ αφορά ιδιαίτερα όσους δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση, το εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών και την παραγωγή τοπικών προϊόντων.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ