Το ΕΚΚΙ συμπαρίσταται στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 14/3

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 10:39

Το ΕΚΚΙ συμπαρίσταται στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 14/3

Συλλαλητήριο που πραγματοποιούν από κοινού η ΕΛΜΕΚΙ και ο Σύλλογος Δασκάλων Κεφαλονιάς Ιθάκης

Το Δ.Σ.   του  ΕΚΚΙ  συμπαρίσταται   στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούν από κοινού η ΕΛΜΕΚΙ και ο Σύλλογος Δασκάλων Κεφαλονιάς Ιθάκης την Πέμπτη 14 Μάρτη στις 11.30 έξω από την ΑντιπεριφέρειαΤα οξυμμένα προβλήματα δεν μπορεί να περιμένουν άλλο. Μόνο με τον αγώνα μας θα επιβάλουμε λύσεις.

Το κτιριακό πρόβλημα βρίσκεται στο μηδέν αφού έχουν παγώσει οι επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων και κάθε διαδικασία δρομολόγησης κατασκευής των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλων που έχει ανάγκη η Πρωτοβάθμια, ιδιαίτερα στην προσχολική αγωγή. Κανένα σχολείο του νομού δεν έχει όρους και πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ 5 χρόνια μετά τους σεισμούς είναι ζητούμενο ο αντισεισμικός τους έλεγχος.Η πρόσφατη κατάργηση των δυσπρόσιτων σχολείων του Νομού Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας εκπαίδευσης  βάζει την προοπτική κατάργησης και συγχώνευσής τους και παράλληλα δημιουργεί νέα εμπόδια στην σημερινή τους λειτουργία.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, Περιφερειακή και Δημοτική  Αρχή βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική  και ευρωπαϊκή πολιτική του ελάχιστου «κόστους», που έχει κάνει μια παράγκα την σχολική στέγη στο νομό, αναγκάζοντας χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα σε σχολεία – κάτεργα, ενώ τελευταία μεθοδεύουν την επαναφορά των μαθητών σε σχολικά κτίρια-δολοφόνους (ΓΕΛ και μηχανουργείο ΕΠΑΛ Ληξουρίου κ.α.). Τα άθλια κυβερνητικά σχέδια και οι ρυθμίσεις για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, που παρουσιάστηκαν σαν προσλήψεις, αλλά και ο νέος νόμος για το νέο Λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση δένονται με νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Εδώ και τώρα να σταματήσει η αντιεκπαιδευτική επίθεση.

Διεκδικούμε :

  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης όλων των σεισμόπληκτων σχολείων σε όλο το νομό και ιδιαίτερα στην Παλική (Γυμνάσιο Ληξουρίου και Αγίας Θέκλης, 2ο Δημοτικό Ληξουρίου) με βάση το νέο αντισεισμικό κανονισμό.
  • Ασφαλείς και σύγχρονες σχολικές υποδομές για όλα τα σχολεία του νομού και να γίνουν οι επισκευές και οι απαραίτητοι ουσιαστικοί (όχι μόνο εποπτικοί) έλεγχοι από την ΚΤΥΠ ΑΕ και να εκπονηθούν σχέδια αντιμετώπισης των προβλημάτων. Να γίνει η συγκοινωνιακή μελέτη για το συγκρότημα στο Φαραώ πριν θρηνήσουμε θύματα.
  • Να αρχίσουν οι διαδικασίες ανέγερσης των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων στο νομό, (ΓΕΛ Ληξουρίου, 2οΓυμνάσιο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Γυμνάσιο Λύκειο Πάστρας, Γυμνάσιο Λύκειο Μεσοβουνίων).
  • Να μην υπάρξει περαιτέρω υποβάθμιση των σχολείων, να μην μπει λουκέτο στα δυσπρόσιτα, να επαναχαρακτηριστούν όσα καταργήθηκαν πρόσφατα (Μεσοβούνια, Σκάλα, Αγιά Θέκλη), καθώς και παλαιότερα (Πάστρα). Να καλυφθούν, έστω και τώρα, τα κενά που υπάρχουν. Να γίνει δεκτή η κοινή πρόταση των υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ), για τη μοριοδότηση και τον χαρακτηρισμό των σχολείων, που επηρεάζει τους όρους συγκρότησης των τμημάτων (αριθμό μαθητών κλπ.). Να συνεχίσει να ισχύει η διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα και να μην καταργηθεί εκείνη που με κόπο και ιδρώτα κατέγραψαν όσοι υπηρετήσαν, μέχρι σήμερα, σε αυτά.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Εδώ και τώρα 30 χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Καμιά απόλυση συναδέλφου.
  • Κατάργηση του νόμου 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε ένα διαρκές κυνήγι προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.
  • Να μην περάσει ο νέος νόμος έκτρωμα για το νέο Λύκειο.
  • Να μην υπάρξουν περικοπές τμημάτων των ΕΠΑΛ καθώς και καταργήσεις – συγχωνεύσεις ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων. Να κατασκευαστεί νέο μηχανουργείο στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου και να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο ΕΠΑΛ Αροστολίου (κατασκευή νέων τουαλετών και Πολυχώρου, αντιπυρική προστασία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κτιριακές επισκευές κ.α.

Συνάδελφοι να μη λείψει κανείς.Τα ζητήματα της εκπαίδευσης μας αφορούν όλους και κυρίως τα παιδιά μας.Στηρίζουμε το πλαίσιο αιτημάτων της σχολικής κοινότητας .Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες των παιδιών μας.. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΓΑΒΡΙΛΗΣ                              Γ.ΒΑΛΕΝΤΗΣ