Αναβολή του σημερινού Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ζητά με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 13:34

Αναβολή του σημερινού Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ζητά με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς

Αναβολή του σημερινού Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο και θα συζητηθεί και το αίτημα της Κοινοπραξίας για έναρξη δρομολογίων στη γραμμή Πάτρα - Σάμη, ζητά με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσιος Μυλωνάς Αξιότιμοι κύριοι,Από τον τοπικό τύπου πληροφορηθήκαμε για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25-10-2012, με θέμα τον καθορισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων κ.λ.π.


Το Συμβούλιο όμως, θα λάβει χώρα και θα συνεδριάσει για το ανωτέρω θέμα χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των τοπικών φορέων προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους, κάτι που το θεωρούμε επιβεβλημένο.

Η οποιαδήποτε απόφαση πιθανότατα να είναι αντίθετη στη βούληση της τοπικής κοινωνίας για ικανοποιητική σύνδεση. Κατανοούμε πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι πλοιοκτήτες λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της μείωσης της επιβατικής κίνησης, θεωρούμε όμως ότι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες του νησιού μας, καθώς και η τοπική οικονομία πλήττονται με την μείωση των δρομολογίων και το ισχύον κόμιστρο. Γι' αυτόν το λόγο θα σας πρότεινα να αναβληθεί η προγραμματισμένη αυτή συνεδρίαση, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή πρόταση.

Εν κατακλείδι, η όποια αλλαγή ας είναι αποτέλεσμα διαλόγου.