Πρόγραμμα Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 13:31

Πρόγραμμα Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Αργοστόλι

« ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ «25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ »

Ο εορτασμός της «25ης Μαρτίου 1821» είναι τριήμερος. Αρχίζει την ογδόη πρωινή της 23ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.

«ΣΑΒΒΑΤΟ  23η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019»

Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου πραγματοποιεί εκδήλωση – αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου και ώρα 7:00μ.μ., με θέμα : «… Δόξα αθάνατη στολίζει κάθε θεία σου πτυχή..»

Προλογίζει η κ. Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη, Φιλόλογος, Πρόεδρος Λ.Ε.Α.

Ομιλητές: η κ. Χριστίνα Τσαγγαράτου, Φιλόλογος Πρ. Δ/ντρια Γεν. Λυκείου Ληξουρίου, ο κ. Γεράσιμος Φαρακλός, Φιλόλογος, Δρ. Κλασσικής Φιλολογίας και Υπ/ντής Γεν. Λυκείου  Ληξουρίου.

Συμμετέχουν χορευτικά τμήματα του Λ.Ε.Α.

«ΚΥΡΙΑΚΗ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019»

 Ώρα:11:15π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, τους Διευθυντές της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας  και παρουσία αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, στο Μνημείο Κων/νου Μεταξά, Κεφαλλονίτη Αγωνιστή του 1821, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου (Δράπανο).

«ΔΕΥΤΕΡΑ  25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019»

Ώρα:07:30π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ώρα:08:00 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα:προσέλευσης για την Δοξολογία: 10:45π.μ.:

 Δοξολογία:11:00π.μ.:  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου. Τον πανηγυρικό της Ημέρας, θα εκφωνήσει η Εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, κ. Γαλάτεια Βέρα.

Ώρα:11:30π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στο κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα:12:00π.μ.: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων - Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αργοστολίου της ΚΕΔΗΚΕ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ», με αρχή το Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου

Ώρα:18:41 μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν ο Ιερός  Κλήρος και οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων καθώς και όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Αργοστολίου και του Νησιού.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, με την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής,  κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, κ. Μηνάς Κλαουδάτος και κ. Παναγής Σταθάτος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο: 2671360530 & 2671360531, μέχρι της 22.03.2019.             

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ