«Άγριο χέρι» στον Δήμο Κεφαλονιάς, από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εισαγωγέων και Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού (ΕΣΕΕΦΥ), για την εισαγωγή κοκοφοινίκων 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 13:26

«Άγριο χέρι» στον Δήμο Κεφαλονιάς, από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εισαγωγέων και Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού (ΕΣΕΕΦΥ), για την εισαγωγή κοκοφοινίκων 

«Άγριο χέρι» βάζει στον δήμο Κεφαλονιάς, βάζει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού (ΕΣΕΕΦΥ), όσον αφορά την εισαγωγή απευθείας κοκοφοινίκων . 

Με ποστάρισμα στην σελίδα του Hellenic Plant Exporters Association, στο facebook, o ΕΣΕΕΦΥ αναφέρει πως τέτοιου είδους εισαγωγές, χωρίς πιστοποιητικά, καταστρέφουν οικονομικά τους ντόπιους παραγωγούς που ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες.

Παρακάτω αναλυτικά όσα έχουν γραφτεί: 

Εκ μέρους του ΕΣΕΕΦΥ λοιπόν...

"Με λύπη πληροφορηθήκαμε την εισαγωγή φοινίκων απευθείας από εκεί στο Δήμο Κεφαλονίας. Δυστυχώς, τέτοιες εισαγωγές χωρίς πιστοποιητικά καταστρέφουν οικονομικά τους ντόπιους παραγωγούς που ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες αλλά και φέρνουν στη χώρα μας βλαβερούς οργανισμούς που δεν υπάρχουν. Ένα τέτοιο έργο μπορεί να ωφελεί το τουριστικό προϊόν του πανέμορφου νησιού, αλλά καταστρατηγεί έναν ολόκληρο τομέα και πολλές οικογένειες. Απαιτούμε εξηγήσεις από το Δήμο και τον κο Λυκούδη αυτοπροσώπως και παράλληλα - προτείνουμε την φύτευση ίδιων φυτών από το μέλος μας που φέρει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, τα μεγαλώνει στην Ελλάδα πληρώνοντας τα αντίστοιχα ανταποδοτικά τέλη και φυτοδιαβατήρια στις Ελληνικές υπηρεσίες!"